r
Nosalty Logó

Bökdösött Boston krémes

Júlia
Bökdösött Boston krémes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Puding

Máz

283
Kalória
5.2g
Fehérje
38.8g
Szénhidrát
11.4g
Zsír
12.4g
Víz
31.5g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
26g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Puding

Máz

Összesen 283 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Puding

Máz

Összesen 3390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Puding

Máz

Összesen 234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 283 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    136.8 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3577.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    465.7 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    148.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 3390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a cukrot, zablisztet, sütőport és sót összekeverjük. A kókuszolajat felolvasztjuk mikróban, és jól összekeverjük a joghurttal, tejjel, vanília aromával.
  2. A nedves és száraz hozzávalókat elkeverjük egymással és végül hozzáadjuk a 2 tojást is. Kibélelt formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percen keresztül sütjük. Sütés után fél órán keresztül hagyjuk hűlni.
  3. A piskótába hurkapálcikával, vagy szívószállal kis lyukakat fúrunk és végig bökdössük az egész piskóta felszínét. Ezután ráöntjük a pudingot és egy spatula segítségével egy picit jobban beledolgozzuk, vagy belelökdössük a pudingot a piskótába a szívószállal/hurkapálcával. Hagyjuk az egészet megszilárdulni.

Puding

  1. Miközben a piskóta hűl, a pudingot a csomagolás leírása alapján elkészítjük és egy picit hagyjuk hűlni, de ne szilárduljon meg teljesen és ne is kezdjen el bőrösödni, kevergetve hűtsük le.

Máz

  1. A csokis mázhoz, a csokit felolvasztjuk, majd belekeverjük a kókuszolajat és a tejet. Ezt is a tetejére öntjük, eloszlatjuk egyenletesen és megint hagyjuk megszilárdulni az egészet. Ha a csoki megdermedt, lehet tálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy csomag pudingporral szerettem volna sütni valamit, igaz, hogy az eredeti ötlet az volt, hogy valahogy a tésztába keverjem bele a pudingport, de végül ez lett belőle. Nem bántuk meg. Nagyon jól sikerült, a piskóta nem lett száraz egy kicsit sem és a puding + csoki kombó még krémesebbé teszi az egész süteményt. Ezt a sütit nem feltétlen kell egy pohár tejjel leöblíteni.

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...