Bökdösött Boston krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskóta
-
17g barna cukor63 kcal
-
12g zabliszt49 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g kókuszolaj39 kcal
-
5g joghurt3 kcal
-
13g tej7 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
9g tojás12 kcal
Puding
-
14 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
42g tej23 kcal
Máz
-
10g étcsokoládé55 kcal
-
1g kókuszolaj7 kcal
-
2g tej1 kcal
Összesen
283
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskóta
-
200g barna cukor760 kcal
-
145g zabliszt586 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
52g kókuszolaj464 kcal
-
62g joghurt38 kcal
-
150g tej84 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
110g tojás138 kcal
Puding
-
171 kcal
-
30g barna cukor114 kcal
-
500g tej280 kcal
Máz
-
120g étcsokoládé655 kcal
-
10g kókuszolaj89 kcal
-
20g tej11 kcal
Összesen
3390
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskóta
-
13.8g barna cukor52 kcal
-
10g zabliszt40 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.6g kókuszolaj32 kcal
-
4.3g joghurt3 kcal
-
10.4g tej6 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
7.6g tojás10 kcal
Puding
-
3.1g vaníliás pudingpor12 kcal
-
2.1g barna cukor8 kcal
-
34.5g tej19 kcal
Máz
-
8.3g étcsokoládé45 kcal
-
0.7g kókuszolaj6 kcal
-
1.4g tej1 kcal
Összesen
234
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
283
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 61.9 g
Zsír
-
Összesen 136.8 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 378 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3577.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 1232 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 425 mg
-
Foszfor 1168 mg
-
Nátrium 626 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 465.7 g
-
Cukor 312 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 148.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 343 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 785 micro
Összesen
3390
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
200 g barna cukor
-
145 g zabliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 csipet só
-
52 g kókuszolaj
-
62 g joghurt
-
150 ml tej
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
2 db tojás
Puding
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 ek barna cukor
-
0.5 l tej
Máz
-
120 g étcsokoládé
-
1 ek kókuszolaj
-
2 ek tej
Elkészítés
Piskóta
- A piskótához a cukrot, zablisztet, sütőport és sót összekeverjük. A kókuszolajat felolvasztjuk mikróban, és jól összekeverjük a joghurttal, tejjel, vanília aromával.
- A nedves és száraz hozzávalókat elkeverjük egymással és végül hozzáadjuk a 2 tojást is. Kibélelt formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percen keresztül sütjük. Sütés után fél órán keresztül hagyjuk hűlni.
- A piskótába hurkapálcikával, vagy szívószállal kis lyukakat fúrunk és végig bökdössük az egész piskóta felszínét. Ezután ráöntjük a pudingot és egy spatula segítségével egy picit jobban beledolgozzuk, vagy belelökdössük a pudingot a piskótába a szívószállal/hurkapálcával. Hagyjuk az egészet megszilárdulni.
Puding
- Miközben a piskóta hűl, a pudingot a csomagolás leírása alapján elkészítjük és egy picit hagyjuk hűlni, de ne szilárduljon meg teljesen és ne is kezdjen el bőrösödni, kevergetve hűtsük le.
Máz
- A csokis mázhoz, a csokit felolvasztjuk, majd belekeverjük a kókuszolajat és a tejet. Ezt is a tetejére öntjük, eloszlatjuk egyenletesen és megint hagyjuk megszilárdulni az egészet. Ha a csoki megdermedt, lehet tálalni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8016
- Feltöltés dátuma: 2016. január 31.
Ajánló
Az 52 g kókuszolaj és a 62 g joghurt helyett nyugodtan lehet 114 g vajat/margarint használni, meg a végén a csokiba is a kókuszolajat lehet vajjal helyettesíteni, én csak próbáltam valami alternatívát találni a vaj helyett, mivel azt mostanában próbáljuk kiiktatni az étrendünkből. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Júlia
207 recept
Egy csomag pudingporral szerettem volna sütni valamit, igaz, hogy az eredeti ötlet az volt, hogy valahogy a tésztába keverjem bele a pudingport, de végül ez lett belőle. Nem bántuk meg. Nagyon jól sikerült, a piskóta nem lett száraz egy kicsit sem és a puding + csoki kombó még krémesebbé teszi az egész süteményt. Ezt a sütit nem feltétlen kell egy pohár tejjel leöblíteni.