r
Nosalty Logó

Bökdösött Boston krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Bökdösött Boston krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Puding

Máz

Összesen 283 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Puding

Máz

Összesen 3390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Puding

Máz

Összesen 234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 283 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    136.8 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3577.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.7 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 3390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Puding

Máz

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a cukrot, zablisztet, sütőport és sót összekeverjük. A kókuszolajat felolvasztjuk mikróban, és jól összekeverjük a joghurttal, tejjel, vanília aromával.
  2. A nedves és száraz hozzávalókat elkeverjük egymással és végül hozzáadjuk a 2 tojást is. Kibélelt formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percen keresztül sütjük. Sütés után fél órán keresztül hagyjuk hűlni.
  3. A piskótába hurkapálcikával, vagy szívószállal kis lyukakat fúrunk és végig bökdössük az egész piskóta felszínét. Ezután ráöntjük a pudingot és egy spatula segítségével egy picit jobban beledolgozzuk, vagy belelökdössük a pudingot a piskótába a szívószállal/hurkapálcával. Hagyjuk az egészet megszilárdulni.

Puding

  1. Miközben a piskóta hűl, a pudingot a csomagolás leírása alapján elkészítjük és egy picit hagyjuk hűlni, de ne szilárduljon meg teljesen és ne is kezdjen el bőrösödni, kevergetve hűtsük le.

Máz

  1. A csokis mázhoz, a csokit felolvasztjuk, majd belekeverjük a kókuszolajat és a tejet. Ezt is a tetejére öntjük, eloszlatjuk egyenletesen és megint hagyjuk megszilárdulni az egészet. Ha a csoki megdermedt, lehet tálalni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8005
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 31.

Ajánló

Az 52 g kókuszolaj és a 62 g joghurt helyett nyugodtan lehet 114 g vajat/margarint használni, meg a végén a csokiba is a kókuszolajat lehet vajjal helyettesíteni, én csak próbáltam valami alternatívát találni a vaj helyett, mivel azt mostanában próbáljuk kiiktatni az étrendünkből. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy csomag pudingporral szerettem volna sütni valamit, igaz, hogy az eredeti ötlet az volt, hogy valahogy a tésztába keverjem bele a pudingport, de végül ez lett belőle. Nem bántuk meg. Nagyon jól sikerült, a piskóta nem lett száraz egy kicsit sem és a puding + csoki kombó még krémesebbé teszi az egész süteményt. Ezt a sütit nem feltétlen kell egy pohár tejjel leöblíteni.

Hozzávalók

Piskóta

Puding

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...