r
Nosalty Logó

"Bóka bácsi" omlettje -Omlett 8.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
loncsi
"Bóka bácsi" omlettje -Omlett 8.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 696 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 696 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1280.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 696 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1280.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 696 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lereszeljük a sajtokat, és összekeverjük.
  2. Egy tálban összekeverjük a következőket: tojások, tejföl, fűszerek és a reszelt sajt egyharmada.
  3. Egy teflonos, jó minőségű palacsintasütőben összeolvasztjuk a vajat az olajjal, és forgatás vagy ecset segítségével bekenjük a palacsintasütő egész felszínét zsiradékkal.
  4. Az eloszlatott zsiradékra öntjük a keverékünket, és szigorúan mérsékelt tűzön, lassan sütjük az omlettet.
  5. Amikor kezd a teteje dermedni, rászórjuk a további 1/3 reszelt sajtot.
  6. Az omlett széleit műanyag szedőkanállal fellazítjuk.
  7. A palacsintasütőt megrázzuk, és ha az omlettünk megmozdult, akkor nyert ügyünk van, mert már biztosan ki tudjuk a serpenyőből borítani.
  8. Egy lapos tányérra kezdjük el csúsztatni, úgy, hogy amikor félig rácsúsztattuk, akkor egy hirtelen mozdulattal a másik felét ráhajtjuk a tányéron lévőre, magyarul félbehajtjuk.
  9. A maradék egyharmad reszelt sajttal meghintjük a forró omlett tetejét.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 40306
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 17.

Ajánló

Ez egy személyre szánt adag, több személyre érdemes egy nagyobb tálban több adagot egyszerre kikeverni, és egy megfelelő szedőkanállal adagolni a palacsintasütőbe az egy személyre szánt mennyiséget. Az omlett akkor igazán finom, ha kívül piros, de belül még folyós, ezen állag elérése nem is olyan könnyű, sok gyakorlást, és számos "omlettélvezetet" igényel! :() Csak frissen, és forrón jó, kihűlve elveszti élvezeti értékét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igen ízletes étel, de a sütése türelmet és időt igényel. A "Bóka bácsi" nevet onnan kapta, hogy unokanővérem vendégfogadójában ez volt az egyik kedvenc reggeli, többek között egy Bóka nevezetű úr kedvence is. Unokanővérem gyermekei is nagyon kedvelték ezt a fogást, így kapta ezt a ragadványnevét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...