r
Nosalty Logó

Bohém kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Bohém kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Szirup

Máz

Krém

Összesen 292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Szirup

Máz

Krém

Összesen 2907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Szirup

Máz

Krém

Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    154.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3797.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    755 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1641 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.2 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 2907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Szirup

Máz

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. Válasszuk külön a tojások sárgáját a tojások fehérjétől. A sárgákhoz hozzáadjuk a fele a cukrot, az olajat, és addig habosítjuk, amíg krémes és halványsárga nem lesz. A fehérjéket félig felverjük a sóval, majd kanalanként beledolgozzuk a maradék cukrot, és jó kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a habba a tojássárgás masszát, majd a sütőporral, a dióval, a kakaóval elkevert lisztet is beledolgozzuk.
  2. Öntsük a keveréket egy 20x30 cm, sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróba ajánlott. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, a széleit minden oldalon vágjuk le kb. 5 mm szélesen, és daraboljuk fel kocka vagy téglalap alakúra.
  3. A kockákat szurkáljuk meg néhány helyen villával (így jobban felszívja a szirupot), és locsoljuk meg egy-egy evőkanál forró sziruppal.
  4. Minden kockára egy kanál segítségével öntsünk a csokoládéból (nyugodtan lefolyhat az oldalaira), és hagyjuk egy órát pihenni. Tálalás előtt minden kocka tetejére tegyünk a krémből egy tortadíszítő csővel kis halmokat, és tetszés szerint díszítve, de el is maradhat, szervírozhatjuk.

Szirup

  1. Egy kisebb, dupla falú edényben olvasszuk meg a cukrot, amíg aranysárga színű nem lesz (legyünk óvatosak, hogy oda ne égessük), vegyük le a tűzről, öntsük hozzá vizet, és tegyük vissza a tűzre, hogy a karamell teljesen feloldódjon. Amikor elolvadt, zárjuk el alatta a tűzet, adjuk hozzá a rumot.

Máz

  1. Melegítsük össze a tejszínt és a tejet, és ha forrásban van, adjuk hozzá a felaprított csokoládét.

Krém

  1. A csokoládét és a tejszínt olvasszuk össze, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd 3-4 órára tegyük a hűtőbe pihenni. A hűtött krémből verjünk levegős habot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20 × 30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2422
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy fantasztikus ízvilágú, izgalmas sütemény. Valóban, mint a Bohémélet. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Piskóta

Szirup

Máz

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...