Bohém kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta
-
22g tojás28 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
7 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
6g dió39 kcal
-
0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Szirup
Máz
-
10g étcsokoládé55 kcal
-
3g habtejszín9 kcal
-
1g tej1 kcal
Krém
-
10g növényi tejszín25 kcal
-
8g étcsokoládé44 kcal
Összesen
292
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
71 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
60g dió392 kcal
-
0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
Szirup
Máz
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
10g tej6 kcal
Krém
-
100g növényi tejszín251 kcal
-
80g étcsokoládé437 kcal
Összesen
2907
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta
-
23.4g tojás29 kcal
-
10.6g cukor41 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
6.4g dió42 kcal
-
0 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Szirup
Máz
-
10.6g étcsokoládé58 kcal
-
3.2g habtejszín9 kcal
-
1.1g tej1 kcal
Krém
-
10.6g növényi tejszín27 kcal
-
8.5g étcsokoládé46 kcal
Összesen
309
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 379.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
292
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 52.4 g
Zsír
-
Összesen 154.9 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 770 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3797.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 755 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 399 mg
-
Foszfor 1641 mg
-
Nátrium 875 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 326.2 g
-
Cukor 244 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 288.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 398 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 166 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 604 mg
-
Retinol - A vitamin: 392 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1046 micro
Összesen
2907
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
309
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
5 púpozott ek cukor
-
1 ek napraforgó olaj
-
3 púpozott ek finomliszt
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
Szirup
Máz
-
10 dkg étcsokoládé
-
30 ml habtejszín
Krém
-
1 dl növényi tejszín
-
8 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Piskóta
- Válasszuk külön a tojások sárgáját a tojások fehérjétől. A sárgákhoz hozzáadjuk a fele a cukrot, az olajat, és addig habosítjuk, amíg krémes és halványsárga nem lesz. A fehérjéket félig felverjük a sóval, majd kanalanként beledolgozzuk a maradék cukrot, és jó kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a habba a tojássárgás masszát, majd a sütőporral, a dióval, a kakaóval elkevert lisztet is beledolgozzuk.
- Öntsük a keveréket egy 20x30 cm, sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróba ajánlott. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, a széleit minden oldalon vágjuk le kb. 5 mm szélesen, és daraboljuk fel kocka vagy téglalap alakúra.
- A kockákat szurkáljuk meg néhány helyen villával (így jobban felszívja a szirupot), és locsoljuk meg egy-egy evőkanál forró sziruppal.
- Minden kockára egy kanál segítségével öntsünk a csokoládéból (nyugodtan lefolyhat az oldalaira), és hagyjuk egy órát pihenni. Tálalás előtt minden kocka tetejére tegyünk a krémből egy tortadíszítő csővel kis halmokat, és tetszés szerint díszítve, de el is maradhat, szervírozhatjuk.
Szirup
- Egy kisebb, dupla falú edényben olvasszuk meg a cukrot, amíg aranysárga színű nem lesz (legyünk óvatosak, hogy oda ne égessük), vegyük le a tűzről, öntsük hozzá vizet, és tegyük vissza a tűzre, hogy a karamell teljesen feloldódjon. Amikor elolvadt, zárjuk el alatta a tűzet, adjuk hozzá a rumot.
Máz
- Melegítsük össze a tejszínt és a tejet, és ha forrásban van, adjuk hozzá a felaprított csokoládét.
Krém
- A csokoládét és a tejszínt olvasszuk össze, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd 3-4 órára tegyük a hűtőbe pihenni. A hűtött krémből verjünk levegős habot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20 × 30
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2429
- Feltöltés dátuma: 2016. június 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
Egy fantasztikus ízvilágú, izgalmas sütemény. Valóban, mint a Bohémélet. Érdemes kipróbálni.