r
Nosalty Logó

Bögyös krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
anni
Bögyös krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1018 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4071 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    969.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 1018 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.2 g

Zsír

  • Összesen
    300.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    654 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3877.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    2334 mg
  • Nátrium
    530 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1354.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    786 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 4071 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemell bőrét lehúzzuk és szépen lefejtjük a csontjáról minkét oldalán.
  2. Vékony hasábokra vágjuk és beszórom azáltalam készített kedvencfűszer sóval. Jól összekeverjük és pár percig állni hagyjuk.
  3. Közben megtisztítjuk a burgonyát és vékony szeletekre vágjuk, kb 3-4 mm. Összekeverjük sóval.
  4. Egy magasabb serpenyőbe olajat teszünk, ráöntjük a burgonyát és fedő alatt kis hőfokon félig megpároljuk.Két deci teszjínbekeverünk kevés sót, borsot, rozmaringot és összezúzott fokhagymát, és nyakon zuttyantjuk a krumpliszeleteket.
  5. Összerázogatjuk,hogy a krumpli nagyon ne törjön össze és forraljuk még közepes hőfokon kb 15 percig, majd lezárjuk és a fedőt visszatesszük rá .A tejszín maradékát ekkor még elszívja a burgonya a tálalásig.
  6. Míg a krumpli párolódik, egy vastag talpú serpenyőben olajat hevítünk,majd rádobjuk a csirke csíkokat. Átforgatjuk őket, hogy hirtelen minden oldaluk kifehéredjen.Visszavesszük a hőfokot a főzőlapon, és víz hozzáadása nélkül fedő alatt puhára pároljuk.
  7. Ha megpuhult, levesszük a fedőt és ismét nagy lángon pirosra pirítjuk.
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9264
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 18.

Ajánló

 Gyorsan frisset és finomat minden alkalomra

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végy egy csirkemellet, gondolj  a vacsora főzésre jutó igen kevés idődre és ha még krumpli is akad a kamrádban  készítsd el röpke fél óra alatt ezt a finomságot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...