r
Nosalty Logó

Bögrés máktorta szilvalevárral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Bögrés máktorta szilvalevárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 685 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4106 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 685 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.1 g

Zsír

  • Összesen
    150.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8099.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    3097 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    2936 mg
  • Nátrium
    1286 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 4106 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a xilittel, majd egyenként beleütjük a tojásokat, és tovább keverjük a robotgéppel.
  2. A mákot és a tejet 2-3 részletben hozzáadjuk, folyamatos keverés közben.
  3. A sütőporral elkevert lisztet és a fahéjat is belekeverjük. (A piskótánál hígabb tésztát kapunk.)
  4. Előmelegített sütőben, alján tortapapírral kibélelt kapcsos tortaformában tűpróbáig sütjük.
  5. Ha elkészült, kifordítjuk a tortaformából és lehúzzuk róla a papírt, majd újra talpára állítjuk a teljes kihűlésig.
  6. Miután kihűlt hosszú, éles késsel kettévágjuk, az alsó réteget megkenjük szilvalekvárral, és visszatesszük rá a felső réteget.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 27077
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 29.

Ajánló

A szilvalekvár helyettesíthető bármilyen más, lehetőleg savanykás, pikáns lekvárral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bögrés máktorta szilvalevárral
Tomatotree 262 recept

Lajos Mari bögrés mákosát időről-időre elkészítem, mert nagy mák fan vagyok. Sajnos a családból egyedül. Ezúttal diétás verziót csináltam, és most sütöttem először kapcsos tortaformában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...