r
Nosalty Logó

Bográcsos paprikás krumpli parázson készítve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sajtospiritos
Bográcsos paprikás krumpli parázson készítve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 623 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3734 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1943.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    1464 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    784 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    1105 micro
  • β-crypt
    166 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    691 micro
Összesen 623 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.7 g

Zsír

  • Összesen
    165.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11659.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    673 mg
  • Foszfor
    1604 mg
  • Nátrium
    8785 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    4703.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    611 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    507 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    617 micro
  • β-karotin
    6629 micro
  • β-crypt
    996 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    4146 micro
Összesen 3734 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    201 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk és felvágjuk negyedekre vagy nyolcadokra, nagyságtól függően. Hagymát felkockázzuk, és a bográcsban, forró zsírban elkezdjük sütni. Ha túl gyorsan sül, tegyünk hozzá egy kis vizet, attól szép üveges lesz. Közben dobjuk bele a vékony karikára vágott kolbászt is. Keverjük meg egy párszor, és hagyjuk, hogy a a kolbász kieressze a saját zsírját.
  2. Ezután mehet rá a jófajta őrölt paprika és a többi fűszer. Aztán a szintén felaprított paradicsomot, paprikát és a fokhagymát is tegyük bele. Majd a krumpli jön, és annyi víz, hogy az egészet ellepje. Sót ízlés szerint használjunk, közben kóstolással ellenőrizzük.
  3. Addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul, az elpárolgott vizet pótolhatjuk. De ha sűrűbben szeretjük, akkor viszont gyorsan kevergessük, mert még a parázson is hamar leéghet.
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9410
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 07.

Ajánló

Kenyérrel, tejföllel, esetleg egy kis csípős paprikával. Meg egy jó tavaszi fröccs jár hozzá. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bográcsos paprikás krumpli parázson készítve
Sajtospiritos 57 recept

Tavasz van, nincs is jobb, mint kimenni a barátokkal bográcsozni. Egy kis dilemmát okozott ugyan, hogy kell-e nagy tűzet gyújtani hozzá, vagy elég csak grillszenet felhasználva parázson elkészíteni a paprikás krumplit. Mivel egy európai nagyváros parkjában voltunk, ez a kérdés korántsem volt egyszerű.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...