Bodzavirág omlett vaníliafagyival és eperrel
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
A palacsintához
-
31g finomliszt114 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
19 kcal
-
0g só0 kcal
-
63g tej35 kcal
-
10g vaj72 kcal
A bodzavirág omletthez
-
0g bodzavirág0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
10 kcal
A tálaláshoz
-
25g eper8 kcal
-
63g vanília fagylalt119 kcal
-
10 kcal
A sütéshez
-
13g vaj90 kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
A palacsintához
-
125g finomliszt455 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g tej140 kcal
-
40g vaj287 kcal
A bodzavirág omletthez
-
0g bodzavirág0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A tálaláshoz
-
100g eper30 kcal
-
250g vanília fagylalt475 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A sütéshez
-
50g vaj359 kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
A palacsintához
-
13g finomliszt47 kcal
-
11.4g tojás14 kcal
-
2.1g vaníliás cukor8 kcal
-
0g só0 kcal
-
25.9g tej15 kcal
-
4.1g vaj30 kcal
A bodzavirág omletthez
-
0g bodzavirág0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
4 kcal
A tálaláshoz
-
10.4g eper3 kcal
-
25.9g vanília fagylalt49 kcal
-
4 kcal
A sütéshez
-
5.2g vaj37 kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 39 g
Zsír
-
Összesen 106.2 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 554 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1326.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 395 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 371 mg
-
Nátrium 426 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 220.8 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 188.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 771 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 320 mg
-
Retinol - A vitamin: 759 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 149 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 534 micro
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Hozzávalók
A palacsintához
-
125 g finomliszt
-
20 g vaníliás cukor
-
1 csipet só
A bodzavirág omletthez
-
6 db bodzavirág
-
1 csomag vaníliás cukor
A tálaláshoz
-
10 dkg eper
-
25 dkg vanília fagylalt
A sütéshez
-
5 dkg vaj
Elkészítés
A palacsintához
- A megszokott módon palacsinta tésztát készítünk, és egy kicsit sűrűbbre hagyjuk, reszelünk bele citromhéjat és egy csomag vaníliás cukrot is beleszórunk.
- A bodzavirágokat, nem mossuk meg, és nem rázogatjuk, hanem bemártjuk a tésztába, és vajon, lassú tűzön szépen aranybarnára sütjük. Miközben a virágos részével lefelé elkezd sülni, a vastagabb virágtartó szárakat levágjuk egy ollóval, és csak ezután fordítsuk meg a virágot.
- Sütés után tányérra tesszük, epret halmozunk rá, és félbehajtjuk, megszórjuk burbon vaníliás cukorral, és azon melegében vaníliafagyival tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2644
- Feltöltés dátuma: 2012. május 31.
Ajánló
Azoknak, akik valami igazán zamatos és különleges desszertre vágynak. Néhány jó tanács a bodzával kapcsolatban: Autóutaktól távol szedjük le a virágokat. Mivel nem jó lemosni, próbáljuk por- és szennyeződésmentes helyen szedegetni. A virágot teljesen kinyílt állapotban, ollóval vágjuk le a növényről. Virágos részével fölfelé helyezzük kosárba, és amíg fel nem használjuk, ne fedjük le mert, a felhevűlt virágok nagyon hamar befüllednek. Max. 1-2 órát hagyjuk állni, mert elhervad és gyorsan elfonnyad. A bodza zamatát a virágpora adja, ezért ez az elővigyázat, de higgyjétek el, MEGÉRI.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Minden formátumban imádom a bodzát, csodálatos növény. Gyermekkoromban a szárából sípot készítettünk. Gasztronómiai szempontból pedig leírhatatlanul csodás zamatú. A népszerű szörp és üdítő mellet, palacsintatésztában elkészítve egyenesen mennyei manna. A virág szerkezete kissé emlékeztet a kaporéra, nagyon csodás vele minden túrós sütemény is, szoktam készíteni bodzás túrós pitét és rétest is. Bodzás fagyit, mojitot és a terméséből lekvárt. Remélem kedvet kaptatok. Bodzázásra fel!! Ja és ne feledjük a jó kis bodzapálinkát sem!