r
Nosalty Logó

Bodzavirág omlett vaníliafagyival és eperrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mayura
Bodzavirág omlett vaníliafagyival és eperrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A palacsintához

A bodzavirág omletthez

A tálaláshoz

A sütéshez

Összesen 512 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A palacsintához

A bodzavirág omletthez

A tálaláshoz

A sütéshez

Összesen 2039 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A palacsintához

A bodzavirág omletthez

A tálaláshoz

A sütéshez

Összesen 211 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 512 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    106.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1326.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    759 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 2039 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A bodzavirág omletthez

A tálaláshoz

A sütéshez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A megszokott módon palacsinta tésztát készítünk, és egy kicsit sűrűbbre hagyjuk, reszelünk bele citromhéjat és egy csomag vaníliás cukrot is beleszórunk.
  2. A bodzavirágokat, nem mossuk meg, és nem rázogatjuk, hanem bemártjuk a tésztába, és vajon, lassú tűzön szépen aranybarnára sütjük. Miközben a virágos részével lefelé elkezd sülni, a vastagabb virágtartó szárakat levágjuk egy ollóval, és csak ezután fordítsuk meg a virágot.
  3. Sütés után tányérra tesszük, epret halmozunk rá, és félbehajtjuk, megszórjuk burbon vaníliás cukorral, és azon melegében vaníliafagyival tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2644
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 31.

Ajánló

Azoknak, akik valami igazán zamatos és különleges desszertre vágynak. Néhány jó tanács a bodzával kapcsolatban: Autóutaktól távol szedjük le a virágokat. Mivel nem jó lemosni, próbáljuk por- és szennyeződésmentes helyen szedegetni. A virágot teljesen kinyílt állapotban, ollóval vágjuk le a növényről. Virágos részével fölfelé helyezzük kosárba, és amíg fel nem használjuk, ne fedjük le mert, a felhevűlt virágok nagyon hamar befüllednek. Max. 1-2 órát hagyjuk állni, mert elhervad és gyorsan elfonnyad. A bodza zamatát a virágpora adja, ezért ez az elővigyázat, de higgyjétek el, MEGÉRI.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden formátumban imádom a bodzát, csodálatos növény. Gyermekkoromban a szárából sípot készítettünk. Gasztronómiai szempontból pedig leírhatatlanul csodás zamatú. A népszerű szörp és üdítő mellet, palacsintatésztában elkészítve egyenesen mennyei manna. A virág szerkezete kissé emlékeztet a kaporéra, nagyon csodás vele minden túrós sütemény is, szoktam készíteni bodzás túrós pitét és rétest is. Bodzás fagyit, mojitot és a terméséből lekvárt. Remélem kedvet kaptatok. Bodzázásra fel!! Ja és ne feledjük a jó kis bodzapálinkát sem!

Hozzávalók

A palacsintához

A bodzavirág omletthez

A tálaláshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...