r
Nosalty Logó

Bodzavirág bundába bújtatva

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kristyán Fanni
Bodzavirág bundába bújtatva
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

120
Kalória
4.8g
Fehérje
18.6g
Szénhidrátok
2.3g
Zsír
13.5g
Víz
54.3g
Koleszterin
472.5mg
Rost
5.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 478 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 120 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 478 kcal
  • 13% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 75 kcal

Elkészítés

  1. A bodzavirágokat mártsuk bele egy vízzel teli edénybe. Bánjunk velük nagyon óvatosan. Miután áztak egy keveset a vízben, szedjük őket egy papírtörlővel kibélelt tányérra és hagyjuk őket megszáradni. Érdemes hosszabbra hagyni a szárukat, hogy könnyedén tudjunk dolgozni velük.
  2. A lisztet keverjük el a tojássárgájával, a tejjel és a porcukorral.
  3. A tojásfehérjét külön tálban verjük kemény habbá a csipetnyi sóval, majd adjuk hozzá a keverékhez, és szépen, óvatos mozdulatokkal kanalazzuk össze.
  4. A megszáradt bodzavirágokat ezután mártsuk bele a tésztába pacsmagoló technikával, ügyelve arra, hogy minden virágot befedjen a massza. A felesleges tésztát ezután csepegtessük, rázzuk le a virágról.
  5. Egy tepsiben olajat hevítünk, majd amikor már eléggé felmelegedett, belehelyezzük a tésztás virágokat. Száruknál fogva mozgassuk őket, hogy ne csak az olaj tetején lebegjenek, és átsüljön a bunda egésze.
  6. Amikor elkészültek, a felesleges olajat csepegtessük le papírtörlőre. Porcukorral megszórva tálaljuk őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Ha eddig nem tettük meg, sürgősen szedjük le az idei utolsó, megmaradt bodzavirágokat és jó magyar szokás szerint, süssük ki olajban! Aki elsőre furcsán néz az ötlet miatt, ő biztosan nem kóstolta még ezt a rántott, mégis könnyed virágos ételt. Hát itt az alkalom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!