r
Nosalty Logó

Bodzaszörp Mimi és Mama konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Bodzaszörp Mimi és Mama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
  • 0% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A cukorsziruphoz

A szirupba

Összesen 979 kcal
  • 0% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A cukorsziruphoz

A szirupba

Összesen 11747 kcal
  • 0% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A cukorsziruphoz

A szirupba

Összesen 174 kcal
  • 0% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.5 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 979 kcal
  • 0% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3041.7 g
  • Cukor
    3004 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    3388.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 11747 kcal
  • 0% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.1 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A cukorsziruphoz

A szirupba

Elkészítés

A cukorsziruphoz

  1. A sziruphoz a hozzávalókat egy óriási lábosban összemelegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik és teljesen áttetsző nem lesz.
  2. Ezt követően még néhány percig a tűzön hagyjuk, de nem forraljuk fel.

A szirupba

  1. A virágtányérokról eltávolítjuk a hosszabb szárrészeket, és kisebb rózsákra vágjuk ollóval.
  2. A citrusos cukorszirupot egy legalább 5 és 1/2 literes edénybe öntjük (vagy elosztjuk egy nagy 5 l-es és egy kis 0,5 l-es edény közt).
  3. Beletesszük a virágokat, a karikára vágott citromot, a zöldcitromot és a mentát is.
  4. Az edény(eke)t lefedjük, és hűtőbe tesszük 5 napra.
  5. Minden nap fakanállal alaposan átkeverjük, majd visszatesszük pihenni.
  6. Az áztatás végén csupán egy tiszta textilpelenkán átszűrjük, és üvegekbe töltjük a szörpöt. Hűtőben tárolandó.
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 22248
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 20.

Receptkategóriák

Ebben a formában -tartósító nélkül- hűtőben tárolandó. Ha kidunsztoljuk, vagy 40 g borkősavat keverünk bele, akkor elég hűvös helyre tenni az üvegeket.

Hozzávalók

A cukorsziruphoz

A szirupba

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...