r
Nosalty Logó

Boci szelet cukor nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Boci szelet cukor nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kevert tészta

A fehér máz

Összesen 348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kevert tészta

A fehér máz

Összesen 3476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kevert tészta

A fehér máz

Összesen 211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    171.1 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8014 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    2059 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    684 mg
  • Foszfor
    3623 mg
  • Nátrium
    1468 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    810.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1039 micro
Összesen 3476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A kevert tészta

A fehér máz

Elkészítés

A kevert tészta

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A margarint olvasszuk folyékony halmazállapotúra (mikróban vagy tűzhelyen), de vigyázzunk, akkor már ne legyen forró, amikor összekeverjük a folyékony hozzávalókkal!
  2. A száraz hozzávalókat: liszteket, sütőport, xilitet, cukrozatlan kakaóport keverjük össze egy tálban.
  3. Egy másik edényben pedig a folyékony hozzávalókat: a kefírt, a tojást, a folyékony édesítőt és az olvasztott margarint keverjük egyneműre.
  4. Vegyítsük el a száraz és a nedves hozzávalókat, nem kell sokáig keverni, elég addig, amíg eltűnnek belőle a lisztcsomócskák.
  5. Öntsük a tésztát egy kb. 20*30-as kiolajozott, kilisztezett tepsibe, és készítsük el a rátétet.

A fehér máz

  1. A mázhoz keverjük ki a hozzávalókat simára: a tejfölt, a tojást, a pudingport, a xilitet, a citrom lereszelt héját és a vaníliarúd kikapart belsejét.
  2. Egy evőkanál segítségével csorgassuk/pöttyözzük a kakaós tésztára a fehér mázat, ha kész, toljuk a sütőbe a tepsit. 30 perc alatt sül készre. (Végezzünk egy kakaós felületen tűpróbát: a fehér rész ragacsossága nem mérvadó!)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24x32x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 586
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 169
  • Össznézettség: 198819
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon gyorsan elkészíthető kakaós süti: nem nagyon kell rakosgatni a maradékot:)

Hozzávalók

A kevert tészta

A fehér máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...