Birsalmasajt Timi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
401
kcal
- 1% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
4804
kcal
- 1% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.4 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 132 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
401
kcal
- 1% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 67.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1410.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 310 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 307 mg
-
Foszfor 661 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1097 g
-
Cukor 802 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 1583.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 295 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
4804
kcal
- 1% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 35.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A birsalmáról a "bolyhokat" lemossuk, négybe vágjuk, magházát kivesszük. (Meghámozni a gyümölcsöt nem kell! A héjában van a sok pektin, amitől majd megkocsonyásodik!)
- Egy fazékban annyi vízzel, hogy a gyümölcsöt ellepje, feltesszük főni. Akkor jó puha, ha a héja megreped (kb. 1 óra főzés - gyümölcstől függően).
- Leszűrjük a gyümölcsöt, héjastól botmixerrel összetörjük. Lemérjük a gyümölcspép mennyiségét.
- A gyümölcspépet odatesszük főni (kb. 10 perc), majd gyümölcspép kg-ként a cukrot és a citromlevet hozzáöntjük.
- Keverjük és keverjük nagy türelemmel addig, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy látjuk keveréskor az edény alját, vagy ha olyan sűrű nem lesz, hogyha tányérre cseppentjük, nem folyik el (kb. 1,5 óra).
- Kibélelünk kompótostálakat vagy őzgerincformát folpackkal, ebbe kanalazzuk a birsalmasajtot, lehet bele tenni olajos magvakat ízlés szerint.
- Hűvös helyre tesszük 1 napig, másnap kiszedjük a formákból, és még 1 hétig hűvös helyen száradni hagyjuk.
- Receptkönyvben: 187
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 45022
- Feltöltés dátuma: 2011. október 07.
Ajánló
Gyümölcskenyérbe és nassolni kiváló!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az első adagot elrontottam, mert nem főztem elég ideig, nem sűrűsödött be. De a második sikerült. Nagy türelem és kitartás kell hozzá.