Birsalmasajt dióval Gonoszkától
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1277
kcal
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
5102
kcal
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 292.4 g
-
Cukor 251 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 478.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
1277
kcal
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 66.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1152.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 520 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1169.7 g
-
Cukor 1003 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1913.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 186 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
5102
kcal
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 30.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A birsalmákat megtisztítjuk, a rossz részeket eltávolítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
- Egy nagyobb lábosba tesszük, felöntjük a vízzel, de nem kell hogy ellepje. Hozzátesszük a fahéjatés a citromlevet. Kb.25-30 percig főzzük lefedve, hogy jó puha legyen.
- Ekkor lehúzzuk a tűzről, és kivágjuk a magházakat. Ezután botmixerrel pépesítjük a gyümölcsöt.
- Hozzáöntjük a kristálycukrot, visszatesszük a tűzre, és még kb.15-20 percig főzzük időnként megkavargatva (vigyázzunk, mert nagyon köpköd). A főzés vége előtt 10 perccel beletesszük a darabokra tört diót.
- Őzgerinc formákat kibélelünk fóliával.
- Ha lehúztuk alábost a tűzről, 5-10 percig pihentetjük a gyümölcspépet, majd beleöntjük a kibélelt formákba.
- Másnap kifordítjuk óvatosan az őzgerincformából, és szárítjuk időnként megforgatva. (Én a második napon rácsra tettem.)
- Tálalásnál szeletekre vághatjuk, és megforgathatjuk kristálycukorbanvagy dióval elkevert kristálycukorban.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 65
- Össznézettség: 59464
- Feltöltés dátuma: 2013. november 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Kaptam egy csomó birsalmát. Régen nem szerettem a birsalmasajtot, de az ember ahogy idősödik változik az ízlése. Régen a Nagyikám rendszeresen készített ilyentájt, és mindig jó étvággyal falatozta. Most én is elkészítettem. Ebből a mennyiséghez 2 db őzgerincforma kellett. 100 grammban 222 kalória van.