Birsalmás-pekános pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
25g vaj179 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
3g habtejszín7 kcal
A töltelékhez
-
13g lekvár/ dzsem35 kcal
-
13g pekándió86 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
Összesen
594
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
200g vaj1434 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
A töltelékhez
-
100g lekvár/ dzsem278 kcal
-
100g pekándió691 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
4752
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
18.2g vaj131 kcal
-
27.3g finomliszt99 kcal
-
7.3g porcukor28 kcal
-
3.6g tojássárgája12 kcal
-
1.8g habtejszín5 kcal
A töltelékhez
-
9.1g lekvár/ dzsem25 kcal
-
9.1g pekándió63 kcal
-
22.8g habtejszín66 kcal
-
0.7g habfixáló3 kcal
Összesen
432
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 41.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
594
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 54.4 g
Zsír
-
Összesen 331.3 g
-
Telített zsírsav 164 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 1164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1956.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 422 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 989 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 408.6 g
-
Cukor 146 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 294.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2277 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 149 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 493 mg
-
Retinol - A vitamin: 2230 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 542 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 509 micro
Összesen
4752
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 207 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
432
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg vaj
-
30 dkg finomliszt
-
8 dkg porcukor
-
2 db tojássárgája
-
20 ml habtejszín
A töltelékhez
-
10 dkg pekándió
-
250 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A tésztához
- A vajat morzsoljuk bele a lisztbe, majd keverjük hozzá a porcukrot, a tojássárgát és a tejszínt.
- Gyúrjuk össze, majd egyengessük el a piteformádban. Tegyük hűtőbe néhány órára vagy a fagyasztóba 30-45 percre.
- Ha megdermedt, 180°C-on süssük aranybarnára úgy, hogy sütőpapírral kibéleljük, és beleszórjuk a pekánt. Így időt és energiát spórolunk, hiszen egyszerre vaksütjük a tésztát és pirítjuk a diót. :) Azért tartsuk rajta a szemünket, a dió gyorsabban megpirul, korábban ki kell vennünk!
- Amíg sül a tészta, készítsük el a tejszínhabot a habfixálóval!
- Ha megsült a tészta, hűtsük szobahőmérsékletűre, majd kenjük meg ízlés szerinti mennyiségű birsalmalekvárral, a tetejére pedig szórjuk rá a pekánt! (Én durvára szoktam vágni, így könnyebb lesz szeletelni a sütit.)
- Végül kenjük meg a tejszínhabbal! Akár azonnal is fogyasztható, de másnapra finomabb, hiszen kicsit megpuhul a tészta. :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 942
- Feltöltés dátuma: 2013. március 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagyikám isteni lekvárját szerettem volna egy finom, egyszerű sütiben felhasználni.