r
Nosalty Logó

Birsalmás-pekános pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Birsalmás-pekános pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

594
Kalória
6.8g
Fehérje
51.1g
Szénhidrátok
41.4g
Zsír
36.8g
Víz
145.5g
Koleszterin
2.4g
Rost
18.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 594 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4752 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 594 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    331.3 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1956.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    989 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.6 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    294.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 4752 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 432 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat morzsoljuk bele a lisztbe, majd keverjük hozzá a porcukrot, a tojássárgát és a tejszínt.
  2. Gyúrjuk össze, majd egyengessük el a piteformádban. Tegyük hűtőbe néhány órára vagy a fagyasztóba 30-45 percre.
  3. Ha megdermedt, 180°C-on süssük aranybarnára úgy, hogy sütőpapírral kibéleljük, és beleszórjuk a pekánt. Így időt és energiát spórolunk, hiszen egyszerre vaksütjük a tésztát és pirítjuk a diót. :) Azért tartsuk rajta a szemünket, a dió gyorsabban megpirul, korábban ki kell vennünk!
  4. Amíg sül a tészta, készítsük el a tejszínhabot a habfixálóval!
  5. Ha megsült a tészta, hűtsük szobahőmérsékletűre, majd kenjük meg ízlés szerinti mennyiségű birsalmalekvárral, a tetejére pedig szórjuk rá a pekánt! (Én durvára szoktam vágni, így könnyebb lesz szeletelni a sütit.)
  6. Végül kenjük meg a tejszínhabbal! Akár azonnal is fogyasztható, de másnapra finomabb, hiszen kicsit megpuhul a tészta. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24

Nagyikám isteni lekvárját szerettem volna egy finom, egyszerű sütiben felhasználni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!