r
Nosalty Logó

Birsalmás-pekános pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Birsalmás-pekános pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 594 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4752 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 594 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    331.3 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1956.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    989 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.6 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 4752 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 432 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat morzsoljuk bele a lisztbe, majd keverjük hozzá a porcukrot, a tojássárgát és a tejszínt.
  2. Gyúrjuk össze, majd egyengessük el a piteformádban. Tegyük hűtőbe néhány órára vagy a fagyasztóba 30-45 percre.
  3. Ha megdermedt, 180°C-on süssük aranybarnára úgy, hogy sütőpapírral kibéleljük, és beleszórjuk a pekánt. Így időt és energiát spórolunk, hiszen egyszerre vaksütjük a tésztát és pirítjuk a diót. :) Azért tartsuk rajta a szemünket, a dió gyorsabban megpirul, korábban ki kell vennünk!
  4. Amíg sül a tészta, készítsük el a tejszínhabot a habfixálóval!
  5. Ha megsült a tészta, hűtsük szobahőmérsékletűre, majd kenjük meg ízlés szerinti mennyiségű birsalmalekvárral, a tetejére pedig szórjuk rá a pekánt! (Én durvára szoktam vágni, így könnyebb lesz szeletelni a sütit.)
  6. Végül kenjük meg a tejszínhabbal! Akár azonnal is fogyasztható, de másnapra finomabb, hiszen kicsit megpuhul a tészta. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 942
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyikám isteni lekvárját szerettem volna egy finom, egyszerű sütiben felhasználni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek