r
Nosalty Logó

Birsalmás diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Viane
Birsalmás diótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Diós krém

Birsalmás krém

Tetejére

Összesen 1123 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Diós krém

Birsalmás krém

Tetejére

Összesen 4483 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Diós krém

Birsalmás krém

Tetejére

Összesen 225 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1579.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 1123 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    238.1 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    943 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6316.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1740 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    2475 mg
  • Nátrium
    1492 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529 g
  • Cukor
    318 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1001 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1084 micro
Összesen 4483 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Tészta

Diós krém

Birsalmás krém

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a sárgáját és a lisztes-diós-sütőporos keveréket.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt formába simítjuk, és 160 fokon 40-45 percig sütjük. Amikor teljesen kihűlt, három felé vágjuk.

Diós krém

  1. A darált diót 1 dl tejjel és egy kis cukorral sűrűre főzzük.
  2. A maradék tejjel és cukorral sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. Hozzáadjuk a diós masszát.
  3. Ha teljesen kihűlt, belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat.

Birsalmás krém

  1. A birseket meghámozzuk, kicsumázzuk, a negyedeket hosszában három felé vágva vékonyra szeleteljük. Egy fél citrom levét és héját hozzáadjuk.
  2. A cukrot lassú tűzön karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a birsalmát és az almalé felét. Elkeverjük, míg a karamell felolvad, aztán lefedve puhára pároljuk.
  3. A maradék almalét a pudingporral elkeverjük, és besűrítjük vele a birsalmát. Hagyjuk kihűlni.
  4. A kétfajta krémmel betöltjük a tortát, és bevonjuk étcsokival.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2977
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A diótortát már a cserépfalui kirándulásunk óta terveztem, ahol két kiló csodálatos dióra tettem szert. Már csak fel kellett dobni valamivel. A birsalmák szó szerint a lábaim elé hullottak. (A hozzávalók egy kisméretű tortához elegendők.)

Hozzávalók

Tészta

Diós krém

Birsalmás krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...