r
Nosalty Logó

Betyárleves Marcsisef konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsisef
Betyárleves Marcsisef konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 809 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3231 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2223.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    1577 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    478 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 809 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.3 g

Zsír

  • Összesen
    242.6 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8893.9 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1754 mg
  • Nátrium
    6306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1912 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    741 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2325 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2519 micro
Összesen 3231 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt szalonnát felkockázzuk, és a kisütött zsírjában a megtisztított, apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk.
  2. Felöntjük 1 liter vízzel, beletesszük a kockára vágott húst, és fedő alatt főzzük.
  3. A megtisztított, fellaskázott gombát fél evőkanálnyi zsíron megpároljuk, megszórjuk petrezselyem zölddel.
  4. Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a gombát, és megfelelő mennyiségű (kb. 1 liter) csontlével felöntjük.
  5. Mikor a levesünk megfőtt, (1/2 ek. zsírból és 2 ek. lisztből készült) világos rántással berántjuk, beletesszük a karikára vágott füstölt kolbászt, borsozzuk, ha szükséges, sózzuk, és még kb. 10 percig főzzük.
  6. Tejföllel kínáljuk.
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5031
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 03.

Ajánló

Csipetkével még laktatóbb és finomabb lehet  a levesünk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Az, hogy Rúzsa Söndör vagy Sobri Jóska főzött vagy evett ilyet nem tudható. Az viszont tény, hogy ez a leves nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...