r
Nosalty Logó

Besameles rakott krumpli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NovakAndi
Besameles rakott krumpli
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

690
Kalória
24.3g
Fehérje
28.5g
Szénhidrátok
52.9g
Zsír
186.5g
Víz
320.1g
Koleszterin
2.5g
Rost
6.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1427.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    186.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 690 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.6 g

Zsír

  • Összesen
    317.2 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8563.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1245 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1655 mg
  • Nátrium
    5194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1118.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1862 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    1327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2092 micro
Összesen 4140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat: A burgonyát megsikáljuk, majd sós vízben megfőzzük. Miután kihűlt, a héját lehúzzuk.
  2. A tojásokat keményre főzzük, majd ezt is megtisztítjuk. A kolbász héját lehúzzuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
  3. Amíg fő a krumpli/tojás, egy nagy edényben elkészítjük a besamelt. (Mivel ebbe vágjuk bele utána az összes hozzávalót, én az egyik legnagyobb lábasom szoktam használni.) A vajat megolvasztjuk, a lisztet belekeverjük, majd miután kész a halványbarna rántás, felöntjük a tejjel. Amint besűrűsödött, belekeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, sómentes ételízesítővel ízesítjük.
  4. Ebbe a kész, kissé sós masszába kezdjük el belevágni a burgonyát, a felszeletelt tojást és a kolbászt. (3 részletben szoktam 2-3 burgonya, 2-3 tojás, a kolbász harmada, keverés, és így tovább.)
  5. Amint az összes alapanyag bekerült a masszába, sütőtálba simítjuk a besameles rakott krumplit, majd 200 fokra elmelegített sütőben megsütjük. Mivel minden alapanyag előfőzött, így 20-30 perc alatt összesül, és a teteje is szépen megpirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Már az egészségesebb változatot, a rakott zelleres csicsókát feltettem ide a NoSalty-ra, most jöjjön annak az eredeti verziója, a nagynéném isteni, überfinom rakott krumplija. A hagyományostól abban tér el, hogy ez besameles tejföllel készül, amibe beforgatjuk az összes összevágott hozzávalót, és így sütjük meg a krumplit, ami gyorsabb verzió, hisz nem kell sorban lerakosgatni a burgonyát, tojást, stb, és nem utolsósorban a tejfölös besamel teljesen beivódik a krumpliba, mindenhol átjárja az ételt, ezáltal nagyon finom, szaftos lesz. Nem egy diabetikus kaja, de ha rakott krumpli, akkor én csak ezt készítem, és saját burgonyából, tojásból, házi töltésű kolbászból.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!