Besameles rakott krumpli
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
133g burgonya77 kcal
-
73g tojás92 kcal
-
42g kolbász188 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
27 kcal
-
67g tej37 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
800g burgonya462 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
250g kolbász1130 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
40g zabpehelyliszt162 kcal
-
400g tej224 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
32.3g burgonya19 kcal
-
17.7g tojás22 kcal
-
10.1g kolbász46 kcal
-
4g vaj29 kcal
-
1.6g zabpehelyliszt7 kcal
-
16.1g tej9 kcal
-
18.1g tejföl36 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.3 g
Zsír
-
Összesen 52.9 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1427.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 276 mg
-
Nátrium 866 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 186.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 306 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 349 micro
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.6 g
Zsír
-
Összesen 317.2 g
-
Telített zsírsav 153 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1921 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8563.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 1245 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 289 mg
-
Foszfor 1655 mg
-
Nátrium 5194 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.9 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1118.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1862 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 315 micro
-
Kolin: 1327 mg
-
Retinol - A vitamin: 1835 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 277 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2092 micro
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Hozzávalók
-
8 közepes db burgonya
-
8 db tojás
-
10 dkg vaj
-
2 púpozott ek zabpehelyliszt
-
4 dl tej
-
450 g tejföl
-
himalája só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Előkészítjük a hozzávalókat: A burgonyát megsikáljuk, majd sós vízben megfőzzük. Miután kihűlt, a héját lehúzzuk.
- A tojásokat keményre főzzük, majd ezt is megtisztítjuk. A kolbász héját lehúzzuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
- Amíg fő a krumpli/tojás, egy nagy edényben elkészítjük a besamelt. (Mivel ebbe vágjuk bele utána az összes hozzávalót, én az egyik legnagyobb lábasom szoktam használni.) A vajat megolvasztjuk, a lisztet belekeverjük, majd miután kész a halványbarna rántás, felöntjük a tejjel. Amint besűrűsödött, belekeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, sómentes ételízesítővel ízesítjük.
- Ebbe a kész, kissé sós masszába kezdjük el belevágni a burgonyát, a felszeletelt tojást és a kolbászt. (3 részletben szoktam 2-3 burgonya, 2-3 tojás, a kolbász harmada, keverés, és így tovább.)
- Amint az összes alapanyag bekerült a masszába, sütőtálba simítjuk a besameles rakott krumplit, majd 200 fokra elmelegített sütőben megsütjük. Mivel minden alapanyag előfőzött, így 20-30 perc alatt összesül, és a teteje is szépen megpirul.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 388
- Tegnapi nézettség: 25
- 7 napos nézettség: 142
- Össznézettség: 99060
- Feltöltés dátuma: 2014. október 01.
Ajánló
Bátrabbak csípős kolbásszal is készíthetik, nekem a gyerekek miatt most csemege, házi töltésű kolbászból készült.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Már az egészségesebb változatot, a rakott zelleres csicsókát feltettem ide a NoSalty-ra, most jöjjön annak az eredeti verziója, a nagynéném isteni, überfinom rakott krumplija. A hagyományostól abban tér el, hogy ez besameles tejföllel készül, amibe beforgatjuk az összes összevágott hozzávalót, és így sütjük meg a krumplit, ami gyorsabb verzió, hisz nem kell sorban lerakosgatni a burgonyát, tojást, stb, és nem utolsósorban a tejfölös besamel teljesen beivódik a krumpliba, mindenhol átjárja az ételt, ezáltal nagyon finom, szaftos lesz. Nem egy diabetikus kaja, de ha rakott krumpli, akkor én csak ezt készítem, és saját burgonyából, tojásból, házi töltésű kolbászból.