r
Nosalty Logó

Besameles burgonya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Besameles burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1077 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    230 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 269 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2884.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    1737 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    919.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    753 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2337 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2568 micro
Összesen 1077 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, néhány percig hűlni hagyjuk, és vékonyan felkarikázzuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a húslevest felforrósítjuk.
  3. 2 ek. vajat/ margarint felolvasztunk, megfonnyasztjuk benne a hagymát.
  4. Megszórjuk a liszttel, és habverővel kevergetve hozzáadjuk a forró húslevest, majd a tejet.
  5. Szelíd tűzön, gyakran megkevergetve 8-10 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, egy kevés szerecsendióval fűszerezzük, végül beleforgatjuk a burgonyát.
  6. 1 kk. vajjal/margarinnal kikenünk egy lapos sütőedényt, belesimítjuk a masszát, és 220°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, enyhe pirulásig sütjük.
  7. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk, megszórjuk vele a burgonya tetejét, és azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 33639
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 15.

Ajánló

Frissen az igazi! Párolt, vagy levesben főtt húsokhoz ideális.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon untam már, hogy csak azt a hagyományos, 4-5 féle krumplis köretet ismerem és készítem. Újítani akartam, s elkértem Húgomtól a 99 krumplis étel c. könyvet, abban találtam ezt a receptet, ami azóta is bevált. Az ott (és itt) feltüntetett elkészítési idő számomra rövidebbnek tűnik, és igen népszerű. Igaz is, a fénykép: sajnos másnaposan készült, így néz ki, amikor már nem friss. De amint elkészül, mind nekiesnek, így elég esélytelen frissen lefotóznom. :-) Ráadásul ez az első feltöltött receptem, remélem, egyáltalán sikerül feltenni...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...