Berni kiflicsemegéje -Barackos kiflifelfújt 2.
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
50g kifli140 kcal
-
375g tej210 kcal
-
19 kcal
-
69g tojás87 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
159g őszibarack59 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
43 kcal
-
43 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g vaj18 kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
200g kifli558 kcal
-
1500g tej840 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
635g őszibarack238 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
171 kcal
-
171 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaj72 kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
7.1g kifli20 kcal
-
53g tej30 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
9.7g tojás12 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
22.4g őszibarack8 kcal
-
1.8g étcsokoládé10 kcal
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
-
1.6g tejszínízű pudingpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.8 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1398.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 551 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 526 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.7 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 201.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 258 micro
-
β-crypt 108 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 450 micro
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.2 g
Zsír
-
Összesen 86.2 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 926 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5593.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 2203 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 920 mg
-
Nátrium 2104 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 402.9 g
-
Cukor 220 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 804.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 612 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 326 micro
-
Kolin: 780 mg
-
Retinol - A vitamin: 512 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 1030 micro
-
β-crypt 431 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1799 micro
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Hozzávalók
-
1.5 l tej
-
2 csomag vaníliás cukor
-
5 db tojás
-
5 ek cukor
-
5 db őszibarack
-
5 dkg étcsokoládé
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
1 csomag tejszínízű pudingpor
-
1 csipet só
-
1 dkg vaj
Elkészítés
- A tepsit kikenjük a vajjal, majd belehelyezzük a felkarikázott kifliket egyenletesen elosztva.
- A pudingporokat simára keverjük egy kevés tejjel, majd a maradék tejhez adjuk. Félretesszük egy-két percre.
- A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat habosra keverjük a vaníliás cukrokkal - természetesen lehet vaníliarudat is használni, hiszen úgy még finomabb, viszont ez esetben a vanílián kívül tegyünk még 1 ek kristálycukrot is hozzá, és azzal habosítsuk fel. A tojásfehérjéket felhasználásig tegyük hűtőbe (így könnyebb lesz felverni habbá).
- A pudingot elkezdjük főzni, és mikor már kicsit felmelegedett a tej, akkor lassan hozzáadjuk a cukros tojássárgájákat, valamint a maradék kristálycukrot (csak a fehérjékhez tegyünk félre egy keveset), és így főzzük készre. Hígnak kell maradnia, hiszen több tejjel készítjük, hogy legyen mit beszívnia a kifliknek. Ne aggódjunk, hogy nagyon folyik, a sütés után príma lesz az állaga.
- A barackbefőttet (konzerveset használtam, mert az keményebb és nagyok vannak benne), felkockázzuk, és rászórjuk a kiflire, valamint az apróra tört étcsokit is elosztjuk rajta. Ezután ráöntjük a még forró pudingot, és kicsit megnyomkodjuk a tetejét villával, hogy biztos minden kiflikarika jól belemerüljön a fürdőbe.
- A tojásfehérjéket a cukorral és egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan rásimítjuk a desszertünk tetejére, vigyázva, hogy ne nagyon törjük össze a habot.
- Előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt - amíg a teteje szép aranybarna színt kap - készre sütjük.
- Kis hűlés után lehet is szedni belőle, hiszen így a legjobb, mikor még olvadt a csoki benne. :) Hűtve is isteni, akkor jóval könnyebb adagolni, hiszen a puding valamennyire megszilárdítja. Ízlés szerint lehet rá tejszínhabot fújni. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 33x20x6
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11901
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 01.
Ajánló
Édesszájúaknak ajánlom ezt a receptet, akik valami rém egyszerű, ugyanakkor rendkívül kiadós desszertet ennének. Tejszínhabbal a legjobb! :) A gyümölcsöt természetesen lehet variálni, kinek mi a kedvence, viszont a barack kitűnően harmonizál a kiflicsemege minden összetevőjével.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Augusztus 20-án úgy esett, hogy a főételhez szerettem volna csinálni valami édességet is, viszont nem nagyon tudtam dönteni, hogy mit is válasszak. Aztán szembesültem a ténnyel, hogy maradt itthon egy rakat kifli, aminek még semmi baja nem volt, csak szendvicsnek már nem akartam elhasználni, mert meglehetősen megszikkadt. Eldöntöttem tehát, hogy ebből fogok desszertet alkotni. Nagyon bizonytalanul indult ugyan a tervezés, de végül nagy sikert aratott az elkészített kiflicsemege, olyannyira, hogy hamarosan meg kell ismételnem. ;)