r
Nosalty Logó

Berni kiflicsemegéje -Barackos kiflifelfújt 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Berni kiflicsemegéje -Barackos kiflifelfújt 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 735 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2940 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1398.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 735 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5593.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    2203 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    2104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.9 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    780 mg
  • Retinol - A vitamin:
    512 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1030 micro
  • β-crypt
    431 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1799 micro
Összesen 2940 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tepsit kikenjük a vajjal, majd belehelyezzük a felkarikázott kifliket egyenletesen elosztva.
  2. A pudingporokat simára keverjük egy kevés tejjel, majd a maradék tejhez adjuk. Félretesszük egy-két percre.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat habosra keverjük a vaníliás cukrokkal - természetesen lehet vaníliarudat is használni, hiszen úgy még finomabb, viszont ez esetben a vanílián kívül tegyünk még 1 ek kristálycukrot is hozzá, és azzal habosítsuk fel. A tojásfehérjéket felhasználásig tegyük hűtőbe (így könnyebb lesz felverni habbá).
  4. A pudingot elkezdjük főzni, és mikor már kicsit felmelegedett a tej, akkor lassan hozzáadjuk a cukros tojássárgájákat, valamint a maradék kristálycukrot (csak a fehérjékhez tegyünk félre egy keveset), és így főzzük készre. Hígnak kell maradnia, hiszen több tejjel készítjük, hogy legyen mit beszívnia a kifliknek. Ne aggódjunk, hogy nagyon folyik, a sütés után príma lesz az állaga.
  5. A barackbefőttet (konzerveset használtam, mert az keményebb és nagyok vannak benne), felkockázzuk, és rászórjuk a kiflire, valamint az apróra tört étcsokit is elosztjuk rajta. Ezután ráöntjük a még forró pudingot, és kicsit megnyomkodjuk a tetejét villával, hogy biztos minden kiflikarika jól belemerüljön a fürdőbe.
  6. A tojásfehérjéket a cukorral és egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan rásimítjuk a desszertünk tetejére, vigyázva, hogy ne nagyon törjük össze a habot.
  7. Előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt - amíg a teteje szép aranybarna színt kap - készre sütjük.
  8. Kis hűlés után lehet is szedni belőle, hiszen így a legjobb, mikor még olvadt a csoki benne. :) Hűtve is isteni, akkor jóval könnyebb adagolni, hiszen a puding valamennyire megszilárdítja. Ízlés szerint lehet rá tejszínhabot fújni. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x20x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11901
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 01.

Ajánló

Édesszájúaknak ajánlom ezt a receptet, akik valami rém egyszerű, ugyanakkor rendkívül kiadós desszertet ennének. Tejszínhabbal a legjobb! :) A gyümölcsöt természetesen lehet variálni, kinek mi a kedvence, viszont a barack kitűnően harmonizál a kiflicsemege minden összetevőjével. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Augusztus 20-án úgy esett, hogy a főételhez szerettem volna csinálni valami édességet is, viszont nem nagyon tudtam dönteni, hogy mit is válasszak. Aztán szembesültem a ténnyel, hogy maradt itthon egy rakat kifli, aminek még semmi baja nem volt, csak szendvicsnek már nem akartam elhasználni, mert meglehetősen megszikkadt. Eldöntöttem tehát, hogy ebből fogok desszertet alkotni. Nagyon bizonytalanul indult ugyan a tervezés, de végül nagy sikert aratott az elkészített kiflicsemege, olyannyira, hogy hamarosan meg kell ismételnem. ;) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...