Berlini máj hagymás sült almával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Anita0505
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
125g sertésmáj168 kcal
-
100g alma47 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
Összesen
487
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g sertésmáj670 kcal
-
400g alma187 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
Összesen
1944
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
33.7g sertésmáj45 kcal
-
26.9g alma13 kcal
-
22.9g vöröshagyma8 kcal
-
6.7g vaj48 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.7g fehérbor6 kcal
Összesen
131
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 725.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 415 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 261.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8301 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 8295 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
487
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.9 g
Zsír
-
Összesen 100.7 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2902.3 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 281 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 118 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 1660 mg
-
Nátrium 468 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1047.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33205 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 130 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 78 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1145 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 33181 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 258 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
1944
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 2234 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
-
2 db alma
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
10 dkg vaj
-
3 evőkanál finomliszt
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymát és az almát meghámozzuk (a magházat kiszúrjuk), és nem túl vékony szeletekre vagy karikára vágjuk.
- A vaj felét egy teflon serpenyőben felforrósítjuk, rádobjuk először a hagymakarikákat, majd amikor összeesett, az almakarikákat és fedő alatt összepároljuk őket. (Párolólének jöhet egy kis fehérbor.)
- A máj mindkét oldalát megborsozzuk, és lisztbe forgatjuk, majd egy másikserpenyőben a vaj másik felében oldalanként 3-4 percig készre sütjük.
- Tálalás előtt sózzuk, ekkor ráhalmozzuk a hagymás almát, majd krumplipürével tálaljuk. (A serpenyőben visszamaradt vajjal még meg lehet locsolni.)
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 9175
- Feltöltés dátuma: 2011. április 12.
Ajánló
Természetesen borjúból a legfinomabb - az eredeti recept alapján, de sertésmájjal sem vallunk szégyent! Köretnek krumplipüré illik a legjobban. Ha marad a pároláshoz használt borból, jól esik mellé. (Nálunk Figula 2008 Olaszrizling került bele és az asztalra.)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Anita0505
3 recept
Ezt a receptet apósomtól lestem el. Egyik svájci látogatásunk alkalmával, érkezésünkre ezzel készültek férjem szülei, és a konyhában az én ízig-vérig üzletember apósom alkotott! Ritkán főz, de abból mindig valami "nem hétköznapi" sül ki. Na oké, a borjúmáj már magában sem hétköznapi (legalábbis mi nem engedhetjük meg magunknak gyakran), de a borban párolt alma-hagyma kombinációval egyszerűen egy ízlelőbimbó gyönyör! :-)