Berényi töltött zsemle - Túróval töltött zsemle 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
932
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
3728
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.1 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3026.4 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 501 mg
-
Vas 258 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 537 mg
-
Nátrium 1206 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.9 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 196.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 151 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 323 micro
Összesen
932
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 172.5 g
Zsír
-
Összesen 103.2 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12105.8 g
-
Cink 1310 mg
-
Szelén 330 mg
-
Kálcium 2003 mg
-
Vas 1033 mg
-
Magnézium 358 mg
-
Foszfor 2146 mg
-
Nátrium 4825 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 49 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 523.5 g
-
Cukor 139 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 785.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 129 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 603 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 587 micro
-
Kolin: 588 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1292 micro
Összesen
3728
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 738.6 g
-
Cink 80 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 294 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 37 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
228
kcal
Elkészítés
- A zsemlék tetejét levágjuk, az alsó 2/3 részéből a belsejét kiszedjük, egy másik recepthez még jó lesz.
- Tálba tesszük a túrót, áttörjük villával, hozzáadunk 2 csipet sót, a vaníliás cukrot, cukrot, a szétválasztott tojások sárgáját, jól átkeverjük.
- Géppel kemény habbá verjük a fehérjét egy csipet sóval. Óvatosan a túrókrémhez forgatjuk.
- Minden zsemle aljába teszünk túrót, rátesszük a zsemle tetejét, és tepsibe tesszük. A zsemlék tetejét megkenjük cukros tejjel.
- Előmelegített sütőbe tesszük. Ha kezd illata lenni, és pirulni a teteje, kész.
- Kivesszük, és még egyszer megkenjük cukros tejjel. Tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 15317
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 26.
Ajánló
Aki gondolja, nem leveses, azaz lecsepegtetett gyümölccsel keverheti, pl.: eperszeletek, áfonyaszemek, nektarin is jó, kinek mi ízlik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Éva-Anyóca
350 recept
Gyors, és túrós ételre gondoltam a mai nap, de nem tésztára. Ilyen töltött zsemlét már régen csináltam, még a nyár elején, felturbózva eperrel, úgyhogy most már itt volt az ideje készíteni. Sikerem volt.