r
Nosalty Logó

Belgacsokis hatlapos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ana's Kitchen
Belgacsokis hatlapos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1057 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6335 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1031.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1057 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    312.9 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6190.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    2416 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1838 mg
  • Nátrium
    1614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    757.9 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    137 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2394 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2349 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 6335 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet finoman összekeverjük a sütőporral és a porcukorral. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, utána hozzáadjuk a tejet és a rumot is. Jól dolgozzuk össze, szükség szerint adhatunk hozzá kis lisztet is.
  2. A tésztát mérjük le és osszuk fel hat egyenlő részre. Lisztezett felületen egyenként nagyjából 25×30 centis, 2-3 milliméter vastagságú lapokká nyújtsuk ki őket. Villával szurkáljuk meg, hogy sütés közben ne hólyagosodjon föl.
  3. 🔥 Előmelegített sütőben 190 C fokon 6 perc alatt süssük meg a lapokat. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert akkor a lapok nagyon kiszáradnak és törékenyek lesznek.

Krém

  1. A krémhez a pudingot egy liter tejjel és kristálycukorral együtt főzzük meg. Mikor elkészült, hűtsük langyosra.
  2. Ha kihűlt a puding, akkor a vajat keverjük ki a porcukorral, és keverjük össze a pudinggal.
  3. Végezetül a lapokat kenjük meg a krémmel, rétegezve úgy, hogy a tetejére is jusson krém. Egy éjszakán át pihentessük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 11185
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Belgacsokis hatlapos
Ana's Kitchen 139 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...