r
Nosalty Logó

Bejglimentő torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Eviriki
Bejglimentő torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

504
Kalória
9.8g
Fehérje
76.7g
Szénhidrátok
16g
Zsír
9.4g
Víz
29.3g
Koleszterin
2.4g
Rost
39.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 504 kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3030 kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 504 kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    96.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3621 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    1958 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.3 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3030 kcal
  • 9% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

  1. Egy kb. 2 literes gömbölyű tálat folpackkal kibélelünk úgy, hogy elég nagy rész kilógjon belőle, ezzel fogjuk betakarni majd a süti tetejét.
  2. Szeletekre vágjuk a maradék bejglit, többfélét használva, még látványosabb az eredmény. Lehet kicsit megszáradtat is használni, meg fog puhulni állás közben. A tál belső felületét a pereméig szorosan kibéleljük a bejgliszeletekkel, majd megkenjük a felületüket sárgabaracklekvárral. Szórunk bele egy-két maroknyi meggybefőttet.
  3. A tejből, cukorból és a pudingporból pudingot főzünk, egy kis vaníliakivonattal vagy vaníliaőrleménnyel felturbózzuk. A még meleg pudingot beletöltjük a kibélelt tálba.
  4. A maradék meggybefőttet a puding tetejére szórjuk, majd óvatosan befedjük az egészet a maradék bejgliszeletekkel. A folpack lelógó széleivel befedjük a tál tartalmát, ilyenkor óvatosan nyomogatva még el lehet egyengetni a süti tetejét, hogy egyenes legyen. Ez azért fontos, mert ez lesz a süti alja, ha nem egyenletes, akkor később széteshet.
  5. Hűtőbe tesszük pár órára vagy egy éjszakára, amíg a puding teljesen megköt. Ezalatt a bejgliszeletek is megpuhulnak és az ízek is összeérnek.
  6. A hűtőből kivéve a tálat kihajtogatjuk a folpack végeit, egy megfelelő méretű tortatálat vagy tányért szorítunk a tál tetejére, majd határozott mozdulattal fejre állítjuk az egészet. Így a tányér lesz alul, rajta a süti, majd a tál levétele után a folpackot is eltávolíthatjuk. Bonyolultan hangzik, pedig egyszerű művelet (én még sosem rontottam el). Így már tálalható. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Karácsony után megmaradt elég sok bejglink, ennek felhasználására hoztam össze ezt a "tortát". Az újévi ebédhez ettük desszertként. Ugyanezt a sütit piskótatekerccsel gyakran készítem, kevés munka van vele, és látványos az eredmény, az ilyen recepteket szeretem. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!