r
Nosalty Logó

Bazsalikomos fehércsokoládé-krém

Dávid
Bazsalikomos fehércsokoládé-krém
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

361
Kalória
4.9g
Fehérje
24.3g
Szénhidrátok
27.9g
Zsír
58.4g
Víz
165.8g
Koleszterin
588mg
Rost
23.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1443 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 305 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 361 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    111.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1326.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    233.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    654 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1140 micro
Összesen 1443 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

  1. A csokoládét apró darabokra törjük, és egy tálba tesszük.
  2. A tejszínt közepes lángon felforraljuk, közben kavargassuk, nehogy odaégjen az alja!
  3. A két tojássárgáját felverjük, és folyamatos keverés mellett, apránként hozzáadjuk a forró tejszínt, és alaposan kikeverjük.
  4. A tojásos-tejszínes keveréket visszaöntjük az edénybe, és alacsony lángon, folyamatos keverés közben 3 percig melegítjük, amíg el nem kezd sűrűsödni.
  5. A keveréket még forrón a fehér csokoládéra öntjük, és spatulával addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad.
  6. Jó nagy adag bazsalikomot (legalább 4-5 szál) dobunk a még forró masszába, belenyomkodjuk, és az egészet fóliával lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.
  7. Kivesszük a bazsalikomleveleket, kinyomkoduk a levét a csokiba, hogy minden ízanyagot kinyerjük.
  8. A krémet poharakba adagoljuk, és hűtőben legalább másfél órát hűtjük.
  9. Kockára vágott eperrel és néhány csepp balzsamecetkrémmel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 3 perc

A Metro Gasztroadámián egy workshop alkalmával készítettük ezt a desszertet Bereznay Tamással, és határozottan az este fénypontja lett. Végtelenül egyszerű elkészíteni, de a bazsalikom mégis különlegessé teszi. Nyugodtan legyünk bátrak, és rakjunk bele bőven, nem lesz átható bazsalikom íze, csak finom lecsengést ad a krémnek. Bármilyen szezonális gyümölcsöt adhatunk hozzá, de ezt ne spóroljuk le, mert önmagában igazi tömör gyönyör.

További receptek

Téli fagyi extra

Íme, az ikonikus téli fagyi, gyerekkorunk bizarr édességeinek fő zászlóvivője! Eredetileg tortabevonós-margarinos krémmel készült, mely a szájpadlásunkra ragadt, mi viszont most luxus ...

Gerzsenyi Flóra

Fügeleveles panna cotta

A panna cotta sokkal bonyolultabb édességnek mutatja magát, mint amilyen valójában. Azon kívül pedig, hogy végtelenül egyszerű, kényünk-kedvünk szerint alakíthatjuk az ízesítését: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Pihe-puha túrós süti

Ezt a sütit nagynéném sütötte mindig esküvőkre, búcsúkra. Amióta bevettem a "repertoáromba" sok dicséretet begyűjtöttem vele, mert tényleg pihe-puha, kellemesen citromos ízű, ...