r
Nosalty Logó

Bazsalikomos chilis lazackrémleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Epercsók
Bazsalikomos chilis lazackrémleves
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

445
Kalória
25.2g
Fehérje
15.1g
Szénhidrátok
32.3g
Zsír
351.7g
Víz
124g
Koleszterin
1.5g
Rost
5.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 445 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 445 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    351.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 445 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    351.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 445 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. A lereszelt fokhagymát a vajon átmelegítjük, rádobjuk a kis kockákra vágott lazacfilét, sózzuk, csipet (ízlés szerint mehet több is!) chilipaprikával megszórjuk, borsozzuk, citromozzuk.
  2. Kb. 5-10 percig keverve pároljuk, majd felöntjük vízzel, majd összeturmixoljuk.
  3. Ha felforrt, belekeverjük a liszttel elkevert tejszínt.
  4. Pár perc gyöngyözés után bazsalikommal díszítve tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Ez a leves akár maradék lazacból, akár ünnepi előételként, levesként is megállja a helyét az asztalon. Finoman fűszeres, citromos és jóízű. Természetesen ízlés szerint többféle fűszert is használhatunk!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Parmezánalaplé

Alaplevet bizony nemcsak csontokból és zöldségekből főzhetünk, hanem például parmezánból is! Biztos mindenki számára ismerős a helyzet, amikor a parmezán széle annyira kemény, hogy ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!