Battenberg sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
17g vaj120 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
25g marcipán116 kcal
-
7g ribizlidzsem19 kcal
-
14 kcal
Összesen
413
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
200g vaj1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
300g marcipán1386 kcal
-
80g ribizlidzsem222 kcal
-
60g sárgabarackdzsem167 kcal
Összesen
4925
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
16.4g vaj118 kcal
-
16.4g porcukor64 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
16.4g finomliszt60 kcal
-
13.6g tojás17 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
24.7g marcipán114 kcal
-
6.6g ribizlidzsem18 kcal
-
4.9g sárgabarackdzsem14 kcal
Összesen
406
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 358.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
413
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 62.1 g
Zsír
-
Összesen 241.1 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 970 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4304.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 1073 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 1768 mg
-
Nátrium 1256 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 624 g
-
Cukor 428 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 209.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1600 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 499 mg
-
Retinol - A vitamin: 1574 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 766 micro
Összesen
4925
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
406
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szobahőmérsékletű vajat a cukorral elkeverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet rászitáljuk, ezután beleütjük a tojásokat és simára keverjük.
- Kétfelé osztjuk a masszát, az egyikbe ételszínezéket csöpögtetünk és megszínezzük. A másik felét érintetlenül hagyjuk.
- 2 ládaformát kivajazunk, lisztezünk (vagy sütőpapírral kibélelünk) és beleöntjük a masszákat, amiket külön-külön megsütünk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal sütjük (tűpróba).
- Kiborítjuk a formából, majd hagyjuk hűlni. Miután kihűlt a különböző színű tésztákat hosszában elfelezzük, és sakktáblaszerűen a ribiszkedzsemmel (vagy bármilyen más dzsemmel) összeragasztjuk.
- A marcipánmasszát folpack között kinyújtjuk akkorára, hogy a süteményt be tudjuk vele burkolni, megkenjük a felolvasztott sárgabarackdzsemmel, és a süteményt a közepére helyezzük. Ráhajtjuk a marcipánt és finoman összenyomkodjuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 143
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 21101
- Feltöltés dátuma: 2011. december 30.
Ajánló
Én különböző színű marcipánnal díszítettem, de lehet kristálycukorral is, vagy akár késsel is be lehet kockázni. Nem volt itthon csak barackdzsem, én ezért csak azt használtam. 1-2 napot jó hagyni, hogy összeérjenek az ízek, letakarva tároljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A Príma Konyha magazinban találtam rá a receptre, nagyon szép sütemény:)