r
Nosalty Logó

Barnasörös-csokoládétorta

Rosanics Petra
Barnasörös-csokoládétorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

423
Kalória
6.4g
Fehérje
64.3g
Szénhidrát
16.5g
Zsír
43.9g
Víz
96.7g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
41.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

torta

máz

Összesen 423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

torta

máz

Összesen 3376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

torta

máz

Összesen 311 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    131.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    773 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2885 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1245 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    514.3 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    351 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    943 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    928 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 3376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 311 kcal

Elkészítés

torta

  1. A vajat és az étcsokoládét vízgőz felett összemelegítjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a barna sört.
  2. Egy kisebb tálban a kakaóport, a finomlisztet és a sütőport elkeverjük. Egy másik tálban a tojásokat a cukorral habosra verjük.
  3. Először a csokoládés krémet hozzákeverjük a kihabosított vajhoz, majd utána több adagban a hozzáadjuk a lisztet is. Csomómentesre keverjük.
  4. A tésztát kivajazott-kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 190°C-on nagyjából 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, eléggé átsült-e a tészta.
  5. A mázhoz a porcukrot némi tejföllel kikeverjük, majd a kihűlt csokitorta tetejére csorgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Elsőre nem sokan gondolnánk, de a barna sör bizony nagyszerű sütemény-alapanyag! A csokoládéhoz ugyanis remekül passzol, a szénsavasság pedig nagyon könnyed szerkezetet kölcsönöz a kevert tésztának, ami pont tökéletesen szaftos lesz sütés után. Maga a recept ráadásul nevetségesen egyszerű, a mázat le is hagyhatjuk róla, sőt, félbevágva és valamilyen jófajta krémmel megtöltve akár szép emeletes tortát is varázsolhatunk belőle!

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...