r
Nosalty Logó

Barna zsemle Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Barna zsemle Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 334 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2000 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1169.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 334 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7018.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1009 mg
  • Nátrium
    5463 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    391 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 2000 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle lisztet a dagasztóedény táljába szitáljuk, közepébe egy mélyedést nyomunk, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral, hozzáöntünk kb. 100 ml langyos vizet, és kevés liszttel elkavarjuk.
  2. Letakarva, meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük.
  3. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és a dagasztógéppel kb. 8 percet dagasztjuk.
  4. Lefedve, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük, majd még egyszer átdagasztjuk, és további 30 percig kelesztjük.
  5. A tésztát kb. 85 g-os darabokra osztjuk, amelyekből zsemléket formázunk, megszórjuk kevés liszttel.
  6. A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarva meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  7. Majd betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3950
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A zsemletésztához dagaszthatunk sült hagymát vagy füstölt sonkát is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...