Barilla Spaghetti Bolognese
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
83g spagetti tészta309 kcal
-
10g pancetta54 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
38g borjúhús44 kcal
-
38g darált sertéshús68 kcal
-
12 kcal
-
21g tej12 kcal
-
21g fehérbor17 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
60g pancetta322 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
10 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
225g borjúhús263 kcal
-
225g darált sertéshús410 kcal
-
70 kcal
-
125g tej70 kcal
-
125g fehérbor103 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
31g spagetti tészta115 kcal
-
3.7g pancetta20 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
1 kcal
-
5g sárgarépa2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
13.9g borjúhús16 kcal
-
13.9g darált sertéshús25 kcal
-
5.3g sűrített paradicsom4 kcal
-
7.7g tej4 kcal
-
7.7g fehérbor6 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.4 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 769.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 348 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 124.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 417 micro
-
β-karotin 1143 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4075 micro
-
Lut-zea 80 micro
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 176.1 g
Zsír
-
Összesen 87.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4619.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 386 mg
-
Kálcium 403 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 442 mg
-
Foszfor 2089 mg
-
Nátrium 1251 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 415.2 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 748.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 686 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1283 micro
-
Kolin: 488 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 2500 micro
-
β-karotin 6858 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 24450 micro
-
Lut-zea 477 micro
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 155 micro
-
β-karotin 425 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1515 micro
-
Lut-zea 30 micro
Hozzávalók
-
2 ek olívaolaj
-
225 g borjúhús
-
225 g darált sertéshús
-
85 g sűrített paradicsom
-
1.3 dl tej
-
1.3 dl fehérbor
-
0.5 teáskanál kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A pancettát konyhai aprítógépben daraboljuk közepes méretű kockákra.
- Egy nagyméretű, vastag talpú serpenyőben, közepes hőfokon hevítsünk olívaolajat. Adjuk hozzá a darabolt pancettát, kockázott hagymát, szeletelt fokhagymát, zellert és sárgarépát. Főzzük a zöldségeket 5 percig, míg kissé átlátszóvá válnak, de még nem barnulnak meg.
- A darált húsokat keverjük a zöldségekhez, és vegyük a serpenyő alatt magasra a lángot. Gyakori kevergetés mellett pirítsuk meg.
- Kanalazzuk hozzá a sűrített paradicsomot, öntsük rá a tejet és a bort, szórjuk rá a kakukkfüvet, forraljuk össze őket, majd vegyük közepesre alatta a lángot, és pároljuk úgy egy-másfél óráig. Fűszerezzük a ragut sóval, borssal.
- A spagettit a dobozon olvasható utasítás szerint sós vízben főzzük al dente állagúra.
- A ragut öntsük át egy nagy szószos edénybe, és közepes hőfokon melegítsük fel. A kifőtt, leszűrt tésztát öntsük rá a ragura, és keverés közben egy perc alatt melegítsük össze vele, hogy mindenhol átjárja, bevonja. Hat-nyolc adagban, előmelegített tálakban szervírozhatjuk, szórjunk rá reszelt sajtot.
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 5471
- Feltöltés dátuma: 2015. december 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Az olasz életérzéshez hozzátartozik a minőségi ételek szeretete, a kifinomultsághoz és a színes életstílushoz való szenvedélyes ragaszkodás. A tészta az olasz konyha egyik kulcsfontosságú tradicionális alappillére, ugyanakkor a világ egyik legkedveltebb étele. A Barilla durumlisztből készült tésztája egy egészséges, összetett szénhidrátforrás. A táplálkozási szakértők ajánlása szerint a jól kiegyensúlyozott diéta: 55 százalék szénhidrátot, kevesebb mint 30 százalék zsírt és 15 százalék proteint tartalmaz. A durumlisztből készült tészta felszívódási ideje jóval lassabb, mint sok más szénhidrátban gazdag ételé, mint amilyen a normál búzalisztből készült tészta is. Ennek köszönhetően késlelteti az éhségérzet kialakulását, ugyanakkor energiát biztosít az agyi működéshez és izomzatunknak. A Barilla tészta bárki által kedvelhető, mely élvezetet és örömet nyújt minden étkezéshez. A Barilla tészta mindig al dente. Elkészítésében szabadságot ad fantáziánknak, kreativitásunknak. …és egészséges! A Barilla Olaszország első számú tésztája és tésztaszósza.