r
Nosalty Logó

Barilla Spaghetti Bolognese

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Barilla
Barilla Spaghetti Bolognese
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

553
Kalória
29.4g
Fehérje
69.2g
Szénhidrátok
14.6g
Zsír
124.8g
Víz
60g
Koleszterin
4g
Rost
6.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3310 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    124.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    417 micro
  • β-karotin
    1143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4075 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 553 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.1 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4619.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    2089 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    748.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1283 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2500 micro
  • β-karotin
    6858 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24450 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 3310 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1515 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

  1. A pancettát konyhai aprítógépben daraboljuk közepes méretű kockákra.
  2. Egy nagyméretű, vastag talpú serpenyőben, közepes hőfokon hevítsünk olívaolajat. Adjuk hozzá a darabolt pancettát, kockázott hagymát, szeletelt fokhagymát, zellert és sárgarépát. Főzzük a zöldségeket 5 percig, míg kissé átlátszóvá válnak, de még nem barnulnak meg.
  3. A darált húsokat keverjük a zöldségekhez, és vegyük a serpenyő alatt magasra a lángot. Gyakori kevergetés mellett pirítsuk meg.
  4. Kanalazzuk hozzá a sűrített paradicsomot, öntsük rá a tejet és a bort, szórjuk rá a kakukkfüvet, forraljuk össze őket, majd vegyük közepesre alatta a lángot, és pároljuk úgy egy-másfél óráig. Fűszerezzük a ragut sóval, borssal.
  5. A spagettit a dobozon olvasható utasítás szerint sós vízben főzzük al dente állagúra.
  6. A ragut öntsük át egy nagy szószos edénybe, és közepes hőfokon melegítsük fel. A kifőtt, leszűrt tésztát öntsük rá a ragura, és keverés közben egy perc alatt melegítsük össze vele, hogy mindenhol átjárja, bevonja. Hat-nyolc adagban, előmelegített tálakban szervírozhatjuk, szórjunk rá reszelt sajtot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Az olasz életérzéshez hozzátartozik a minőségi ételek szeretete, a kifinomultsághoz és a színes életstílushoz való szenvedélyes ragaszkodás. A tészta az olasz konyha egyik kulcsfontosságú tradicionális alappillére, ugyanakkor a világ egyik legkedveltebb étele. A Barilla durumlisztből készült tésztája egy egészséges, összetett szénhidrátforrás. A táplálkozási szakértők ajánlása szerint a jól kiegyensúlyozott diéta: 55 százalék szénhidrátot, kevesebb mint 30 százalék zsírt és 15 százalék proteint tartalmaz. A durumlisztből készült tészta felszívódási ideje jóval lassabb, mint sok más szénhidrátban gazdag ételé, mint amilyen a normál búzalisztből készült tészta is. Ennek köszönhetően késlelteti az éhségérzet kialakulását, ugyanakkor energiát biztosít az agyi működéshez és izomzatunknak. A Barilla tészta bárki által kedvelhető, mely élvezetet és örömet nyújt minden étkezéshez. A Barilla tészta mindig al dente. Elkészítésében szabadságot ad fantáziánknak, kreativitásunknak. …és egészséges! A Barilla Olaszország első számú tésztája és tésztaszósza.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!