r
Nosalty Logó

Barátfüle másként

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
helena26
Barátfüle másként
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 990 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3959 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 990 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    150.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3018.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    1224 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    574.1 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 3959 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba készítjük, hozzáadjuk a sót, és szükség szerinti vízzel összegyúrjuk.
  2. Deszkán még liszt hozzáadásával szép simává gyúrjuk.
  3. Pohárral kivágjuk, közepébe tölteléket rakunk, félbehajtva, villával jól lenyomkodjuk.
  4. Lobogó, enyhén sózott vízben kifőzzük.
  5. Még melegen megforgatjuk pirított zsemlemorzsában. Tálalásnál meghintjük porcukorral.
  6. Zsemlemorzsát kevés olajon megpirítunk, majd kevés vizet apránként ráöntve gyorsan elkeverjük, hogy beszívja, de ne álljon egybe. Így a zsemlemorzsa sokkal finomabb, puhább.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2822
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Gyorsan akartam ebédet készíteni, így ezt a változatot készítettem el. A túrós tészta a fiam kedvence, azt is tojás nélkül készítem daralisztből. Sokkal finomabb, puhább! Sőt a maradékot összegyúrhatjuk, újranyújthatjuk, és esetleg metéltre vágjuk. Túróval megtöltve, dióval vagy prézlivel megszórva olcsó, és nagyon finom második étel a frankfurti leveshez, ugyanis a mellé készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...