Báránytorta ladybugtól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
110g tojás138 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
35 kcal
-
6 kcal
A krémhez
-
63g mascarpone253 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
88g meggybefőtt63 kcal
-
125g marcipán578 kcal
Összesen
1724
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
240g cukor929 kcal
-
240g finomliszt874 kcal
-
2g ecet0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
23 kcal
A krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
500g marcipán2310 kcal
Összesen
6901
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
19.1g tojás24 kcal
-
10.4g cukor40 kcal
-
10.4g finomliszt38 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A krémhez
-
10.8g mascarpone44 kcal
-
8.7g habtejszín25 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
-
2.2g porcukor8 kcal
-
15.2g meggybefőtt11 kcal
-
21.7g marcipán100 kcal
Összesen
298
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 33.1 g
Zsír
-
Összesen 81.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 416 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 673.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 305 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209.9 g
-
Cukor 142 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 113.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 294 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 91 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 299 mg
-
Retinol - A vitamin: 292 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 499 micro
Összesen
1724
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 132.2 g
Zsír
-
Összesen 325.9 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1662 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2695.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 407 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 1221 mg
-
Nátrium 678 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 839.5 g
-
Cukor 567 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 452.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1178 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 364 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 1197 mg
-
Retinol - A vitamin: 1168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1995 micro
Összesen
6901
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
298
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
24 dkg cukor
-
1 tk ecet
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
25 dkg mascarpone
-
2 dl habtejszín
-
1 csipet vanília
-
1 csomag habfixáló
-
5 dkg porcukor
-
350 g meggybefőtt
-
50 dkg marcipán
Elkészítés
A piskótához
- A kakaós piskóta:
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- A cukrot az egész tojásokkal habbá verjük, ez beletelik néhány percbe, majd a végén belekerül az ecet is.
- A lisztet 3 részletben rászitáljuk a habra, és villával óvatosan beleforgatjuk a tojásos keverékbe.
- Az olajat is hozzáadjuk, óvatosan elkeverjük.
- Az alján kavajazott sütőformába (nálam itt bárány alakú) öntjük. (Szerintem meg lehet sütni egy kisebb tepsiben is, és a kész piskótát formázni, de ez azért jóval macerásabb.)
- A sütőbe téve 5 perc után levesszük a hőfokot 150-180 fokra, és legalább 25-30percig sütjük, majd a sütőben hagyjuk kihűlni, mert másképpen összeesik. Mikor a piskóta már teljesen kihűlt, ez lehet akár másnap is, kettévágjuk.
- A krém :
- A mascarponét a fele porcukorral simára keverjük.
- A habtejszínt (ami jól le van hűtve) habbá verjük habfixálóval, és a végén hozzáadjuk a porcukor másik felét, majd a vaníliát.
- A kettőt óvatosan összeforgatjuk, nehogy összetörjön a hab. Egy kis tálba 3 ek krémet félreteszünk.
- A meggybefőttről leöntjük a levét, és amennyire csak lehet, a meggyekből kinyomkodjuk a maradék levet.
- A krém nagyobbik részéhez keverjük.
- A torta összeállítása :
- A piskótát megtöltjük a krémmel (ha nagyon soknak látjuk, ne tegyük bele az egészet, magában is nagyon finom! (:)
- Ráhelyezzük a második piskótalapot és atetejét a félretett krémmel kenjük be, de csak vékonyan! Egy jó fél órára a hűtőbe tesszük, hogy lehűljön.
- A marcipánt elosztjuk, méghozzá 1/3-ad (ezt színezhetjük),2/3 -ad arányban.
- A nagyobbik részt két folpack között nyújtjuk ki, mivel így nem ragad sem a deszkához, sem a nyújtófához. Porcukrot, lisztet nem teszünk hozzá, mert ettől rettengő keménnyé válik. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk.
- Az egyik folpackot eltávolítjuk, és a lehűtött piskótára borítjuk a marcipánt. Ekkor vehetjük le a másik fóliát.
- A torta formáját követve szépen rásimítjuk a marcipánt, majd a felesleget levágjuk.
- A maradék 1/3-ad marcipánnal pedig kidíszítjük. (Én megszíneztem a marcipánt, és úgy díszítettem, de ehhez nagyon fontos, hogy ne folyékony színezőt használjunk, mert a marcipán attól használhatatlanná válik! Én ételszínező pasztát használtam!) Ezután már csak egy dolgunk van, megenni! Jó étvágyat hozzá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3239
- Feltöltés dátuma: 2012. április 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az évfordulónkra készült a barátommal. (: Nagy sikert aratott, megérte a fáradozást!