r
Nosalty Logó

Báránytorta ladybugtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Báránytorta ladybugtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1724 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 6901 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.9 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 1724 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    325.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2695.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1221 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    839.5 g
  • Cukor
    567 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    1197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1995 micro
Összesen 6901 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A kakaós piskóta:
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  3. A cukrot az egész tojásokkal habbá verjük, ez beletelik néhány percbe, majd a végén belekerül az ecet is.
  4. A lisztet 3 részletben rászitáljuk a habra, és villával óvatosan beleforgatjuk a tojásos keverékbe.
  5. Az olajat is hozzáadjuk, óvatosan elkeverjük.
  6. Az alján kavajazott sütőformába (nálam itt bárány alakú) öntjük. (Szerintem meg lehet sütni egy kisebb tepsiben is, és a kész piskótát formázni, de ez azért jóval macerásabb.)
  7. A sütőbe téve 5 perc után levesszük a hőfokot 150-180 fokra, és legalább 25-30percig sütjük, majd a sütőben hagyjuk kihűlni, mert másképpen összeesik. Mikor a piskóta már teljesen kihűlt, ez lehet akár másnap is, kettévágjuk.
  8. A krém :
  9. A mascarponét a fele porcukorral simára keverjük.
  10. A habtejszínt (ami jól le van hűtve) habbá verjük habfixálóval, és a végén hozzáadjuk a porcukor másik felét, majd a vaníliát.
  11. A kettőt óvatosan összeforgatjuk, nehogy összetörjön a hab. Egy kis tálba 3 ek krémet félreteszünk.
  12. A meggybefőttről leöntjük a levét, és amennyire csak lehet, a meggyekből kinyomkodjuk a maradék levet.
  13. A krém nagyobbik részéhez keverjük.
  14. A torta összeállítása :
  15. A piskótát megtöltjük a krémmel (ha nagyon soknak látjuk, ne tegyük bele az egészet, magában is nagyon finom! (:)
  16. Ráhelyezzük a második piskótalapot és atetejét a félretett krémmel kenjük be, de csak vékonyan! Egy jó fél órára a hűtőbe tesszük, hogy lehűljön.
  17. A marcipánt elosztjuk, méghozzá 1/3-ad (ezt színezhetjük),2/3 -ad arányban.
  18. A nagyobbik részt két folpack között nyújtjuk ki, mivel így nem ragad sem a deszkához, sem a nyújtófához. Porcukrot, lisztet nem teszünk hozzá, mert ettől rettengő keménnyé válik. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk.
  19. Az egyik folpackot eltávolítjuk, és a lehűtött piskótára borítjuk a marcipánt. Ekkor vehetjük le a másik fóliát.
  20. A torta formáját követve szépen rásimítjuk a marcipánt, majd a felesleget levágjuk.
  21. A maradék 1/3-ad marcipánnal pedig kidíszítjük. (Én megszíneztem a marcipánt, és úgy díszítettem, de ehhez nagyon fontos, hogy ne folyékony színezőt használjunk, mert a marcipán attól használhatatlanná válik! Én ételszínező pasztát használtam!) Ezután már csak egy dolgunk van, megenni! Jó étvágyat hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3239
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az évfordulónkra készült a barátommal. (: Nagy sikert aratott, megérte a fáradozást!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...