r
Nosalty Logó

Báránygerinc fokhagymás paszternákkal, fűszermártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Báránygerinc fokhagymás paszternákkal, fűszermártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1618
Kalória
49.4g
Fehérje
38.4g
Szénhidrátok
142g
Zsír
384.9g
Víz
374g
Koleszterin
11.2g
Rost
11g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1618 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 6467 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    142 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1309.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    384.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    283 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    711 micro
Összesen 1618 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    197.8 g

Zsír

  • Összesen
    568.2 g
  • Telített zsírsav
    288 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    207 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5238.4 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1010 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    573 mg
  • Foszfor
    2475 mg
  • Nátrium
    883 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    1539.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2382 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    1133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    857 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1829 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6290 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2843 micro
Összesen 6467 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

  1. A bárányt megmossuk, és sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel bedörzsöljük.
  2. Serpenyőben, kevés vajon minden oldalát 30-40 mp-ig sütjük (ezzel bezárjuk az értékes nedveket a húsba), majd sütőben készre sütjük.
  3. Ez alatt a paszternákot ceruza vastagságú, 5 cm hosszú hasábokra vágjuk, és a serpenyőben kevés vajon, fokhagymával, kis lángon pároljuk. Sóval és borssal ízesítjük, és akkor vesszük le a tűzről, mikor már nagyon visszagyengült, de még roppanós.
  4. Egy kis lábosba felolvasztjuk a vajat, beledobjuk a friss fűszereket és a borsot, elkeverjük.
  5. Mikor felhabzott, hozzáöntjük a tejszínt, sóval ízesítjük, és összeforraljuk a mártásunkat.
  6. Tálaláskor a mártást külön kínáljuk.

Recept infó

  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 130 °C

Fabricio barátom szerint (aki egy Hong Kong-i luxusétterem chefje), nem tiszteljük eléggé a paszternákot. Ez egy fehérrépához hasonlító gyökérzöldség, de méretre majdnem akkora, mint a jégcsapretek. Az íze kicsit édeskésebb, mint a petrezselyemé, és sosem fásodik. Tudják mit, igaza van, tényleg nem szorítunk neki elég helyet az asztalon. Ezt orvosolandó alkottam meg a következő receptet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!