r
Nosalty Logó

Báránygerinc fokhagymás paszternákkal, fűszermártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Báránygerinc fokhagymás paszternákkal, fűszermártással
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1618 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 6467 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    142 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1309.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    283 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    711 micro
Összesen 1618 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    197.8 g

Zsír

  • Összesen
    568.2 g
  • Telített zsírsav
    288 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    207 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5238.4 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1010 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    573 mg
  • Foszfor
    2475 mg
  • Nátrium
    883 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1539.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2382 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    1133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    857 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1829 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6290 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2843 micro
Összesen 6467 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bárányt megmossuk, és sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel bedörzsöljük.
  2. Serpenyőben, kevés vajon minden oldalát 30-40 mp-ig sütjük (ezzel bezárjuk az értékes nedveket a húsba), majd sütőben készre sütjük.
  3. Ez alatt a paszternákot ceruza vastagságú, 5 cm hosszú hasábokra vágjuk, és a serpenyőben kevés vajon, fokhagymával, kis lángon pároljuk. Sóval és borssal ízesítjük, és akkor vesszük le a tűzről, mikor már nagyon visszagyengült, de még roppanós.
  4. Egy kis lábosba felolvasztjuk a vajat, beledobjuk a friss fűszereket és a borsot, elkeverjük.
  5. Mikor felhabzott, hozzáöntjük a tejszínt, sóval ízesítjük, és összeforraljuk a mártásunkat.
  6. Tálaláskor a mártást külön kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 13474
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fabricio barátom szerint (aki egy Hong Kong-i luxusétterem chefje), nem tiszteljük eléggé a paszternákot. Ez egy fehérrépához hasonlító gyökérzöldség, de méretre majdnem akkora, mint a jégcsapretek. Az íze kicsit édeskésebb, mint a petrezselyemé, és sosem fásodik. Tudják mit, igaza van, tényleg nem szorítunk neki elég helyet az asztalon. Ezt orvosolandó alkottam meg a következő receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...