r
Nosalty Logó

Baracktorta habbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Veres Mari
Baracktorta habbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Hab

Összesen 333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Hab

Összesen 2008 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Hab

Összesen 124 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1709 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4740 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1134 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1916 mg
  • Nátrium
    1372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.6 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1048.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10253 micro
  • β-crypt
    980 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1590 micro
Összesen 2008 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, végül a tojás felvert habját.
  2. Lisztezett tortaformába öntjük, és befedjük a kimagozott, felezett vagy negyedelt barackokkal. 160 fokon 15-20 percig sütjük, majd amikor majdnem kész, a tetejét sárgabarackpéppel megkenjük. Ezt néhány megmaradt sárgabarack turmixolásával nyerjük, de lekvárral is helyettesíthetjük.
  3. Felverjük a tojásfehérjét cukorral, a habot rálapátoljuk, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 251
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 38964
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 31.

Ajánló

A habbal együtt ki-ki annyi ideig süsse, amilyen állagú, színű habot szeretne a tetején. De arra ügyeljünk, ne barnuljon meg nagyon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baracktorta habbal
Veres Mari 44 recept

A torta tésztája zabpehelyből is elkészíthető, úgy is nagyon finom. Őszibarackkal is érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...