Baracktorta habbal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Veres Mari
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
30g finomliszt109 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
167g sárgabarack74 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
6 kcal
Hab
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
8g porcukor32 kcal
Összesen
333
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
180g finomliszt655 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1000g sárgabarack446 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Hab
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
50g porcukor194 kcal
Összesen
2008
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
11.3g finomliszt41 kcal
-
10.3g tojás13 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
62.6g sárgabarack28 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
Hab
-
7.5g tojásfehérje4 kcal
-
3.1g porcukor12 kcal
Összesen
124
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 790 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 319 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 174.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 1709 micro
-
β-crypt 163 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 265 micro
Összesen
333
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.4 g
Zsír
-
Összesen 60 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 648 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4740 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 1134 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 1916 mg
-
Nátrium 1372 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 315.6 g
-
Cukor 158 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1048.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1467 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 482 mg
-
Retinol - A vitamin: 568 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 10253 micro
-
β-crypt 980 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1590 micro
Összesen
2008
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 642 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
18 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
5 dkg vaj
-
1 ek cukor
-
1 kg sárgabarack
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
Hab
-
3 db tojásfehérje
-
5 dkg porcukor
Elkészítés
Tészta
- A tojássárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, végül a tojás felvert habját.
- Lisztezett tortaformába öntjük, és befedjük a kimagozott, felezett vagy negyedelt barackokkal. 160 fokon 15-20 percig sütjük, majd amikor majdnem kész, a tetejét sárgabarackpéppel megkenjük. Ezt néhány megmaradt sárgabarack turmixolásával nyerjük, de lekvárral is helyettesíthetjük.
- Felverjük a tojásfehérjét cukorral, a habot rálapátoljuk, és készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 251
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 38964
- Feltöltés dátuma: 2014. július 31.
Ajánló
A habbal együtt ki-ki annyi ideig süsse, amilyen állagú, színű habot szeretne a tetején. De arra ügyeljünk, ne barnuljon meg nagyon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Veres Mari
44 recept
A torta tésztája zabpehelyből is elkészíthető, úgy is nagyon finom. Őszibarackkal is érdemes kipróbálni.