Baracktorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Era1980
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 3% Zsír
Piskótatorta
-
41g tojás52 kcal
-
8g kókuszcukor29 kcal
-
11g zabpehelyliszt45 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Pudingkrém
-
42 kcal
-
21 kcal
-
5g kókuszcukor20 kcal
-
71 kcal
Összeállítás és díszítés
Összesen
281
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 3% Zsír
Piskótatorta
-
330g tojás415 kcal
-
60g kókuszcukor234 kcal
-
90g zabpehelyliszt364 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Pudingkrém
-
470g őszibarack konzerv338 kcal
-
171 kcal
-
40g kókuszcukor156 kcal
-
200g gyümölcskonzervlé566 kcal
Összeállítás és díszítés
Összesen
2250
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 3% Zsír
Piskótatorta
-
26.5g tojás33 kcal
-
4.8g kókuszcukor19 kcal
-
7.2g zabpehelyliszt29 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Pudingkrém
-
37.7g őszibarack konzerv27 kcal
-
3.6g vaníliás pudingpor14 kcal
-
3.2g kókuszcukor13 kcal
-
45 kcal
Összeállítás és díszítés
Összesen
180
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 664.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.2 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 196 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 222 micro
Összesen
281
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 53.2 g
Zsír
-
Összesen 38.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5318.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 1137 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 2234 mg
-
Nátrium 1605 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 441.4 g
-
Cukor 319 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 657.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 610 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 898 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1565 micro
-
β-crypt 426 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1778 micro
Összesen
2250
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
Piskótatorta
-
6 db tojás
-
6 ek kókuszcukor
-
6 evőkanál zabpehelyliszt
-
1 csomag sütőpor
Pudingkrém
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
4 ek kókuszcukor
Összeállítás és díszítés
Elkészítés
Piskótatorta
- A sütőt előmelegítjük 150 Celsius fokra.
- A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük a robotgéppel. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, szintén a robotgéppel. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és addig keverjük tovább, amíg egynemű tésztát nem kapunk.
- Egy kanál habot hozzákeverünk a sárga masszához. A többi habot óvatosan forgatjuk bele egy evőkanállal.
- A piskótamasszát 17 cm-es szilikonformákba öntjük, kétfelé véve. Elsimítjuk a tetejét.
- A sütőben, légkeveréses üzemmódban, 150 Celsius fokon, 20 percig sütjük.
- 10 percig hűlni hagyjuk. Kivesszük a formából, és a teljes kihűlésig várunk.
Pudingkrém
- Leöntjük a konzerv levét. Félreteszünk belőle 2 dl-t, a többit máshova, például gyümölcssalátához felhasználhatjuk.
- Az őszibarackot apró kockákra vágjuk.
- Az őszibarackból kiveszünk 150 g-ot, a többit félretesszük a díszítéshez.
- A 2 dl őszibaracklevet és a 150 g felkockázott őszibarackot egy kisebb fazékba tesszük. Egy botmixerrel pürésítjük a gyümölcsöt. Fokozatosan elkeverjük benne a pudingport. Beletesszük a cukrot.
- Magas hőfokon forrásig hevítjük a folyadékot, állandó keverés mellett. Ez pont elég ahhoz, hogy besűrűsödjön, és elérje a krémes állagot.
Összeállítás és díszítés
- A krém felét az alsó tortalapra simítjuk. Ráborítjuk a másik tortalapot.
- Rásimítjuk a krém másik felét.
- Az őszibarackdarabokkal díszítjük. Ha marad, azt felhasználhatjuk máshova, például gyümölcssalátához.
- A hűtőben egy éjszakát pihentetjük.
- Szeletekre vágva kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 17
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1685
- Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Era1980
21 recept
Férjem születésnapjára egy spanyol ízvilágú ebéddel készültem. Arra találtam ki, hogy egy korábbi, szedres pudingkrémes tortám mintájára elkészítek egy barackos változatot. Mivel a torta tetejét megraktam sok barackkal, így extrán gyümölcsös lett.