Barackos-vaníliás-túrós sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
5g narancslé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A krémhez
-
125g tehéntúró184 kcal
-
43 kcal
-
213g őszibarack konzerv153 kcal
-
126 kcal
-
15g porcukor58 kcal
A tetejére
-
13g cukor48 kcal
-
3g tortazselé9 kcal
-
63g víz0 kcal
Összesen
869
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
20g narancslé9 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
171 kcal
-
850g őszibarack konzerv612 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
60g porcukor232 kcal
A tetejére
-
50g cukor194 kcal
-
11g tortazselé37 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
3473
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
A piskótához
-
7g tojás9 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
0.9g narancslé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
21.3g tehéntúró31 kcal
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
36.2g őszibarack konzerv26 kcal
-
8.5g növényi habtejszín21 kcal
-
2.6g porcukor10 kcal
A tetejére
-
2.1g cukor8 kcal
-
0.5g tortazselé2 kcal
-
10.7g víz0 kcal
Összesen
146
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1276.1 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 252 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 369 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.6 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 359.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 715 micro
-
β-crypt 191 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
Összesen
869
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.9 g
Zsír
-
Összesen 108.8 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 574 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5104.6 g
-
Cink 1303 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 538 mg
-
Vas 1006 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 1476 mg
-
Nátrium 488 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 506.3 g
-
Cukor 344 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1436.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 593 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 474 mg
-
Retinol - A vitamin: 326 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2858 micro
-
β-crypt 765 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1053 micro
Összesen
3473
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.7 g
-
Cink 56 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 26 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
3 db tojás
-
9 dkg finomliszt
-
7.5 dkg cukor
-
20 ml narancslé
-
1 csipet só
A krémhez
-
50 dkg tehéntúró
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
850 g őszibarack konzerv
-
2 dl növényi habtejszín
-
6 dkg porcukor
A tetejére
-
5 dkg cukor
-
11 g tortazselé
-
250 ml víz
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgákat a cukorral, és a narancslével habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
- Kivajazott-lisztezett tepsiben, 160 fokra előmelegített sütőben, kb 12-14 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
- A krémhez az őszibarack levét leszűrjük. (Ez 4 dl, ha nincs annyi, akkor vízzel vagy főzőtejszínnel pótoljuk.) Kb 1dl lében csomómentesre keverjük a pudingport. A többi őszibaracklevet felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingporos levet, és állandó keverés mellett 1-2 perc alatt besűrítjük. Időnként megkeverve langyossá hűtjük.
- Közben a porcukorral felverjük a tejszínhabot.
- Egy tálba tesszük a túrót, a langyos pudingot hozzáöntjük, és robotgéppel elkeverjük. A barackokból 4-5 db-ot szeletekre vágunk, a többit felkockázzuk, és a túrós krémbe keverjük. Ezután óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
- A kihűlt piskótára kenjük a krémet. A krém tetejére helyezzük a barackszeleteket.
- A zseléhez 250 ml hideg vízben elkeverjük a zselatinport, és 5 dkg kristálycukor keverékét. Felforraljuk, időnként megkeverve. Ha felforrt, 15-20 másodpercig keverve forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Ha kezd sűrűsödni, ráfolyatjuk a süteményünk tetejére.
- Hűtőbe tesszük pár órára, majd tetszőlegesen szeletelvetálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 34x24
- Sütés ideje: 13 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 199
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 37155
- Feltöltés dátuma: 2013. április 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Ezt a süteményt is húsvéti vendégvárónak készítettem. Ez a századik receptem, és remélem aki úgy gondolja, hogy elkészíti ezt a finom sütit, annak ugyanolyan örömet okoz majd, mint nekünk, mert nekünk nagyon ízlett, a Keresztlányomék repetáztak is belőle.