Barackos túrótorta Lolli konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lolli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 17% Zsír
A kakaós piskótához
-
69g tojás87 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
53 kcal
-
17 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A túrókrémhez
A tetejére
-
88g barackbefőtt47 kcal
-
3g tortazselé10 kcal
Összesen
885
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 17% Zsír
A kakaós piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
68 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A túrókrémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A tetejére
-
350g barackbefőtt189 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
3536
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 17% Zsír
A kakaós piskótához
-
17.9g tojás23 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
2.9g finomliszt11 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
4 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A túrókrémhez
-
32.6g tehéntúró48 kcal
-
13g margarin93 kcal
-
1.8g porcukor7 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
A tetejére
-
22.8g barackbefőtt12 kcal
-
0.8g tortazselé3 kcal
Összesen
231
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.7 g
Zsír
-
Összesen 62 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1772.1 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 253 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 588 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.3 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 220.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 522 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 481 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 459 micro
-
β-crypt 70 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 363 micro
Összesen
885
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.9 g
Zsír
-
Összesen 248.1 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7088.3 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 1048 mg
-
Vas 1011 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 2352 mg
-
Nátrium 937 mg
-
Réz 52 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 221.2 g
-
Cukor 161 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 880.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2088 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 195 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 759 mg
-
Retinol - A vitamin: 1923 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 1836 micro
-
β-crypt 280 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1451 micro
Összesen
3536
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 461.5 g
-
Cink 85 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 66 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 39 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
A kakaós piskótához
-
5 db tojás
-
5 ek cukor
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 ek napraforgó olaj
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
A túrókrémhez
-
50 dkg tehéntúró
-
20 dkg margarin
-
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
-
35 dkg barackbefőtt
-
1 csomag tortazselé
Elkészítés
A kakaós piskótához
- Először elkészítjük a piskótát a hagyományos módon. Tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük az olajat, azzal tovább keverjük, végül belekeverjük a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet.
- A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal a lisztes masszához vegyítjük. Kivajazott, kilisztezett, kapcsos tortaformába 170-180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (Az én tortaformám 22 cm-es volt, ha nagyobb formája van valakinek, akkor érdemesebb emelni az adagokat. Ahány tojással többet használunk, annyi evőkanállal több lisztet és cukrot tegyünk bele.)
- Amíg sül a piskóta, addig a túrókrémet elkészítjük. A lágy margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzátesszük a túrót, és robotgéppel jó habosra, lágyra keverjük. Aki szereti, a krémbe is tehet kockára vágott barackot, én most úgy készítettem. Amíg kihűl a piskóata, addig tegyük hűtőbe a krémet is. (Túróból én mindig a kockatúrót szoktam venni, nem a zacskósat, mert az nem krémnek való.)
- A tortalap, ha kicsit púposra sült, akkor le szoktam egy picit vágni egyenesre a tetejét, és fejjel lefelé fordítom, így az alja kerül felülre, ami szép egyenes, és egyenletesen lehet rákenni a krémet.
- Ha rákentük a lapra a krémet, akkor szeletelt barackkal díszítjük, majd visszatesszük a kapcsos tortaforma szélét, és tortazselével bevonjuk (a zacskó hátulján lévő elkészítési mód szerint készítettem a tortazselét).
- Lehűtve fogyaszthatjuk. :)
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 29103
- Feltöltés dátuma: 2012. július 13.
Ajánló
Barack helyett nyugodtan készíthetjük málnával, meggyel, eperrel, bármilyen idénygyümölccsel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lolli
10 recept
Medencés bulira szerettem volna valami könnyű sütit készíteni, ami jól esik ebben a nagy melegben.