r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta Lolli konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lolli
Barackos túrótorta Lolli konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kakaós piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 885 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kakaós piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 3536 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kakaós piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 231 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1772.1 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 885 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.9 g

Zsír

  • Összesen
    248.1 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7088.3 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1048 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    2352 mg
  • Nátrium
    937 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.2 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    880.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2088 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1836 micro
  • β-crypt
    280 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1451 micro
Összesen 3536 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.5 g
  • Cink
    85 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

Elkészítés

A kakaós piskótához

  1. Először elkészítjük a piskótát a hagyományos módon. Tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük az olajat, azzal tovább keverjük, végül belekeverjük a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal a lisztes masszához vegyítjük. Kivajazott, kilisztezett, kapcsos tortaformába 170-180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (Az én tortaformám 22 cm-es volt, ha nagyobb formája van valakinek, akkor érdemesebb emelni az adagokat. Ahány tojással többet használunk, annyi evőkanállal több lisztet és cukrot tegyünk bele.)
  3. Amíg sül a piskóta, addig a túrókrémet elkészítjük. A lágy margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzátesszük a túrót, és robotgéppel jó habosra, lágyra keverjük. Aki szereti, a krémbe is tehet kockára vágott barackot, én most úgy készítettem. Amíg kihűl a piskóata, addig tegyük hűtőbe a krémet is. (Túróból én mindig a kockatúrót szoktam venni, nem a zacskósat, mert az nem krémnek való.)
  4. A tortalap, ha kicsit púposra sült, akkor le szoktam egy picit vágni egyenesre a tetejét, és fejjel lefelé fordítom, így az alja kerül felülre, ami szép egyenes, és egyenletesen lehet rákenni a krémet.
  5. Ha rákentük a lapra a krémet, akkor szeletelt barackkal díszítjük, majd visszatesszük a kapcsos tortaforma szélét, és tortazselével bevonjuk (a zacskó hátulján lévő elkészítési mód szerint készítettem a tortazselét).
  6. Lehűtve fogyaszthatjuk. :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 29093
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 13.

Ajánló

Barack helyett nyugodtan készíthetjük málnával, meggyel, eperrel, bármilyen idénygyümölccsel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medencés bulira szerettem volna valami könnyű sütit készíteni, ami jól esik ebben a nagy melegben.

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...