Barackos túrótorta 5.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Feenuee
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
2 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
42g tehéntúró61 kcal
-
14g citrom2 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
32g őszibarack12 kcal
A díszítéshez
-
13g csokoládé68 kcal
-
12 kcal
-
17g növényi tejszín42 kcal
-
9 kcal
-
4g kekszmorzsa17 kcal
Összesen
487
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
23 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
381g őszibarack143 kcal
A díszítéshez
-
150g csokoládé819 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
-
111 kcal
-
50g kekszmorzsa210 kcal
Összesen
5841
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
13.8g tojás17 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
20.9g tehéntúró31 kcal
-
7.1g citrom1 kcal
-
8.4g vaj60 kcal
-
8.4g porcukor32 kcal
-
16g őszibarack6 kcal
A díszítéshez
-
6.3g csokoládé34 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
8.4g növényi tejszín21 kcal
-
1.7g sárgabaracklekvár5 kcal
-
2.1g kekszmorzsa9 kcal
Összesen
244
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 685.7 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.7 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 86.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
487
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150.2 g
Zsír
-
Összesen 340.1 g
-
Telített zsírsav 206 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1526 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8228.5 g
-
Cink 1309 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 1216 mg
-
Vas 1022 mg
-
Magnézium 398 mg
-
Foszfor 2737 mg
-
Nátrium 1325 mg
-
Réz 53 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 560.2 g
-
Cukor 418 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1036.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1895 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 931 mg
-
Retinol - A vitamin: 1807 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 950 micro
-
β-crypt 291 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1867 micro
Összesen
5841
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344.6 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
244
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
5 evőkanál finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
6 ek cukor
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
A díszítéshez
-
15 dkg csokoládé
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 dl növényi tejszín
-
2 ek sárgabaracklekvár
-
5 dkg kekszmorzsa
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat kikeverjük a cukorral. A lisztet és a kakaót összeszitáljuk a sütőporral, majd a habot és a lisztes keveréket felváltva óvatosan a cukros sárgákhoz keverjük. Sütőpapírral bélelt formában előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük (tűpróba).
- A tésztát rácson hagyjuk kihűlni.
- A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a citrom levét, majd az áttört túrót.
- Ha a tészta kihűlt, két lapba vágjuk, az alsó lapra kenjük a krém felét, majd erre a kis kockákra vágott barackot szórjuk. Erre jöhet a krém másik fele, majd a másik lap.
- 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy jól kidermedjen.
- Ha a krém szépen kifagyott, a csokit gőz fölött az olajjal megolvasztjuk, és bevonjuk a torta tetejét.
- A tejszínt felverjük, a végén belekeverjük a lekvárt. A torta oldalát a barackos habbal kenjük, majd kekszmorzsával "bepanírozzuk".
- A maradék habból a torta karimájára rózsákat nyomunk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 163
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 25480
- Feltöltés dátuma: 2010. július 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Feenuee
20 recept
Nagymamám születésnapjára készült.