r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Feenuee
Barackos túrótorta 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 487 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5841 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.7 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 487 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.2 g

Zsír

  • Összesen
    340.1 g
  • Telített zsírsav
    206 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8228.5 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1216 mg
  • Vas
    1022 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    2737 mg
  • Nátrium
    1325 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    560.2 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1036.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1895 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    291 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1867 micro
Összesen 5841 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.6 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat kikeverjük a cukorral. A lisztet és a kakaót összeszitáljuk a sütőporral, majd a habot és a lisztes keveréket felváltva óvatosan a cukros sárgákhoz keverjük. Sütőpapírral bélelt formában előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük (tűpróba).
  2. A tésztát rácson hagyjuk kihűlni.
  3. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a citrom levét, majd az áttört túrót.
  4. Ha a tészta kihűlt, két lapba vágjuk, az alsó lapra kenjük a krém felét, majd erre a kis kockákra vágott barackot szórjuk. Erre jöhet a krém másik fele, majd a másik lap.
  5. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy jól kidermedjen.
  6. Ha a krém szépen kifagyott, a csokit gőz fölött az olajjal megolvasztjuk, és bevonjuk a torta tetejét.
  7. A tejszínt felverjük, a végén belekeverjük a lekvárt. A torta oldalát a barackos habbal kenjük, majd kekszmorzsával "bepanírozzuk".
  8. A maradék habból a torta karimájára rózsákat nyomunk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 25484
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Feenuee 20 recept

Nagymamám születésnapjára készült.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...