Barackos pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
Omlós tészta
-
13g finomliszt46 kcal
-
13g rétesliszt46 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
15 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
0g só0 kcal
Puding
-
42g tej23 kcal
-
14 kcal
-
9 kcal
-
0 kcal
Barack
-
83g sárgabarack37 kcal
Összesen
315
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
Omlós tészta
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g rétesliszt546 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
50g gyümölcscukor184 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
Puding
-
500g tej280 kcal
-
171 kcal
-
30g gyümölcscukor110 kcal
-
0 kcal
Barack
-
1000g sárgabarack446 kcal
Összesen
3781
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
Omlós tészta
-
7g finomliszt25 kcal
-
7g rétesliszt25 kcal
-
9.3g vaj67 kcal
-
2.3g gyümölcscukor9 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
0g só0 kcal
Puding
-
23.3g tej13 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
1.4g gyümölcscukor5 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
Barack
-
46.5g sárgabarack21 kcal
Összesen
176
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 876 micro
-
β-crypt 81 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
315
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64 g
Zsír
-
Összesen 184.1 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 647 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2090.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 811 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 670 mg
-
Nátrium 311 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 474.3 g
-
Cukor 181 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 885.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2337 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 259 mg
-
Retinol - A vitamin: 1416 micro
-
α-karotin 184 micro
-
β-karotin 10508 micro
-
β-crypt 974 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1101 micro
Összesen
3781
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 489 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
Omlós tészta
-
15 dkg finomliszt
-
15 dkg rétesliszt
-
20 dkg vaj
-
5 dkg gyümölcscukor
-
1 db tojássárgája
-
1 csipet só
Puding
-
5 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 dkg gyümölcscukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
Barack
-
1 kg sárgabarack
Elkészítés
Omlós tészta
- A liszteket összekeverjük, belekockázzuk a hideg vajat, cukrot, tojássárgáját, és dagasztógépben összedolgozzuk, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára.
- A pihentetett tésztából elvesszük a 2/3-át, és kinyújtjuk 0,5 cm vékonyra, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük úgy, hogy a tepsi falára is kerüljön tészta.
Puding
- 4 dl tejet felforralunk 3 dkg gyümölcscukorral.
- Egy dl hideg tejben elkeverjük a pudingport, és a felforralt tejbe öntjük, folyamatos keverés mellett besűrítjük, hozzáadjuk a vanília kivonatot.
- Lehűtjük, majd a tésztára simítjuk.
Barack
- A barackokat kimagozzuk, a fél barackokat a puding tetejére sorba rakjuk.
- A maradék hideg tésztát nagy lyukú reszelőn a barackok tetejére reszeljük, vagy rácsipkedjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x25
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9738
- Feltöltés dátuma: 2016. július 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Sárgabarack-szezonban mi mást süthetnék? Olyan rövid ideig tart ez a finom gyümölcs.