r
Nosalty Logó

Barackos marcipáncsillag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Esztella22
Barackos marcipáncsillag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 503 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 4031 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 503 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    217.8 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    522 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1688.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.9 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1014 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    2422 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 4031 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 445 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta valamennyi hozzávalóját összegyúrjuk és folpackban kb. 1 órát a hűtőszekrényben hűtjük.
  2. Közben a töltelékhez a mogyorót (mandulát) és a sárgabarackot felaprítjuk. A marcipánmasszát szétdaraboljuk. Ezt az egészet a lereszelt citromhéjjal és a citrom 2 evőkanálnyi kicsavart levével, valamint a likőrrel vagy a narancslével jól összegyúrjuk.
  3. A tésztát liszttel beszórt munkalapon kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk és csillagokat szúrunk ki belőle. Kis teáskanálnyi halmocskákat a töltelékből a csillagokra helyezünk.
  4. Sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük. Sütési hőmérséklet: elektromos sütőt 180 fokra előmelegítjük, gázsütő 2. fokozat. Sütési idő kb. 13-15 perc
  5. Miután a sütemények kihűltek, porcukorral megszórjuk
  6. A csokoládébevonót szétdaraboljuk és forró vízfürdőben feloldjuk, majd nejlonzacskóba töltjuk. A csokoládéból vékony cikk-cakk vonalakat nyomunk a sütemény tetejére
  7. Kb. 60 db lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 11067
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos marcipáncsillag
Esztella22 17 recept

Egy régi recept, ami nagyon bevált a családomnál, minden évben kötelező elkészítenem :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...