r
Nosalty Logó

Barackos krumplis gombóc

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Katharosz
Barackos krumplis gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1077 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2545 micro
  • β-crypt
    243 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 1077 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    122.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4272.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1391 mg
  • Nátrium
    1594 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    717.8 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1483.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    970 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10182 micro
  • β-crypt
    972 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1193 micro
Összesen 4303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A főtt krumplit meghámozzuk, és még melegen áttörjük.
  2. Hozzáadunk 5 dkg zsírt, a tojást, sót és a lisztet fokozatosan adagolva tésztát gyúrunk belőle (vigyázzunk, mert ha túllisztezzük belágyul, és ragacsos lesz, így már gombócnak nem tudjuk felhasználni).
  3. Közben egy nagy fazék sós vizet odateszünk forrni.
  4. A barackokat megmossuk, és úgy magozzuk ki, hogy egyben maradjon, a töltésnél egy kiskanál vaníliás cukrot teszünk bele, jól összenyomjuk, és a gombócokba töltjük. (Én nem szoktam kinyújtani a tésztát, egy gombócnyi tésztát a kezembe veszek, kör alakúra ellapítom, a közepébe teszek egy kisebb szem sárgabarackot, a mag helyéreteszek egy kiskanál cukrot,jól összenyomkodom, és csendesen forró vízbe rakom őket.)
  5. Miután feljönnek a víz felszínére a gombócok, még további 3-5 percig főzzük, majd egy szűrőkanállal kiemeljük, és pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
  6. A morzsát kevés zsiradékon, sóval és cukorral, kis lángon állandóan kevergetve megpirítjuk, vigyázzunk, mert könnyen odakap.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 16452
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos krumplis gombóc
Katharosz 499 recept

Nekem a gombóc a kedvenceim közé tartozik, többféle töltelékkel is kipróbáltam már.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek