Barackos-joghurtos moussetorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
onyxka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
Lap
-
6g dió38 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
63 kcal
Krém
-
42g barackbefőtt23 kcal
-
29g görög joghurt30 kcal
-
2g zselatin5 kcal
-
21 kcal
-
13g tej7 kcal
Összesen
269
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
Lap
-
70g dió458 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Krém
-
500g barackbefőtt270 kcal
-
350g görög joghurt361 kcal
-
18g zselatin60 kcal
-
50g tejszínhab por255 kcal
-
150g tej84 kcal
Összesen
3220
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
Lap
-
4.1g dió27 kcal
-
19.2g tojás24 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
0 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
44 kcal
Krém
-
29.2g barackbefőtt16 kcal
-
20.4g görög joghurt21 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
2.9g tejszínhab por15 kcal
-
8.7g tej5 kcal
Összesen
189
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 440.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
269
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 93.1 g
Zsír
-
Összesen 204.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5281.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 1315 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 2160 mg
-
Nátrium 1463 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 271 g
-
Cukor 154 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 658.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 555 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 910 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 888 micro
-
β-crypt 391 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1788 micro
Összesen
3220
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
Lap
-
6 db tojás
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 ek cukor
-
0.5 ek vanília kivonat
-
1 csomag sütőpor
-
1 dl napraforgó olaj
Krém
-
350 ml görög joghurt
-
18 g zselatin
-
50 g tejszínhab por
Elkészítés
Lap
- Sárga piskótát sütünk: a tojásokat különválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig robotgéppel verjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot (liszt, vanília, cukor, sütőpor, olaj). Majd beleforgatjuk a diót is.
- Felverjük egy csipet sóval a tojásfehérjét, majd óvatosan összekeverjük a tojássárga-masszával. Előmelegített sütőben megsütjük. Kb. 12-15 perc.
Krém
- Míg hűl a piskóta, leszűrjük a befőttet. Az egyik üveg tartalmát botmixerrel pürésítjük, és összekeverjük a joghurttal. A második üveg befőtt tartalmát apró kockákra vágjuk, de előtte pár darabot félreteszünk a díszítéshez. A feldarabolt barackokat a pürésített-joghurtos masszához adjuk.
- A tejszínhabporból és a tejből kemény habot verünk, vagy ha normál tejszínünk van, akkor azt (kb. 250 ml). A befőtt levében feloldjuk a zselatint. Közben a felvert tejszínhabot összekeverjük a duplán barackos joghurttal. Amikor a zselatin feloldódott, ezt is belekeverjük a krémbe, majd a kapcsos tortaformában lévő piskótára öntjük.
- Néhány órára, de jobb esetben egy éjszakára hűtőben tároljuk, hogy szépen megszilárduljon.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 26 cm
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1022
- Feltöltés dátuma: 2017. április 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
onyxka
39 recept
Most élem az ún. "moussetorta korszakomat", és az előzőekhez képest ezúttal kicsit savanykásabb, fehér tortát kívántam meg.