r
Nosalty Logó

Barackos gombóc mákbundában

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Barackos gombóc mákbundában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bundához

Összesen 696 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bundához

Összesen 2780 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bundához

Összesen 171 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1318 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    593 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 696 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5271.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    2298 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    737 mg
  • Foszfor
    1924 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.2 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    792.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2373 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 2780 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Bundához

Elkészítés

Tésztához

  1. A meghámozott, kockákra vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, majd amikor kihűlt, krumplinyomóval, kevés vajjal áttörjük. Jól dolgozzuk át, nehogy darabkák maradjanak benne.
  2. Az áttört krumplinkhoz hozzáadjuk a tojásfehérjét, a lisztet, a zsírt és a búzadarát. Jöhet rá egy csipet só, majd alaposan átdolgozzuk és összegyúrjuk a tésztánkat. Gyúrás közben ne adjunk hozzá túl sok lisztet, hogy elváljon az edény falától, igyekezzünk a lehető legkevesebbel megoldani, így puha marad a tésztánk és lágy.
  3. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb 1,5 mm vastagságúra. Vágjunk ki 10×10-es négyzeteket.
  4. A lecsepegtetett, felezett sárgabarackokat megszórjuk a fahéjjal és a porcukorral, majd jól átforgatjuk benne őket. Minden kis lapocskába teszünk egy-egy fél barackot, majd egyenként gombócokat formálunk belőlük. Lobogó, forrásban lévő vízben kifőzzük őket, ha feljöttek a víz tetejére, kész vannak, és szűrőkanállal kimerhetjük őket.
  5. Végül a porcukros mákba forgatjuk őket, és még melegen tálaljuk. Laktató finomság! Nekem ebből az adagból 20 darab szokott kijönni!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1471
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Miután megtaláltam ennek a gombócnak a szedres változatát, azonnal kipróbáltam, és hozzátettem azokat a hozzávalókat is, melyek olyan istenivé varázsolták a nagynéném szilvás gombócát.  Természetesen olyan finomra csak ő tudja, és én szilva híján sárgabarackot tettem bele, de a mákba forgatott gombócaim nálam is osztatlan sikert arattak!

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Bundához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...