r
Nosalty Logó

Barackos gesztenyetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Barackos gesztenyetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

piskóta

gesztenyekrém

összeállítás

Összesen 456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

piskóta

gesztenyekrém

összeállítás

Összesen 5478 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

piskóta

gesztenyekrém

összeállítás

Összesen 236 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    263.1 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2011 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7226.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1657 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    3016 mg
  • Nátrium
    1799 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    682 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    907.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2064 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    1268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1990 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    222 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2192 micro
Összesen 5478 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

piskóta

gesztenyekrém

összeállítás

Elkészítés

piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  2. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  3. A sárgájához hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a sütőporral elkevert lisztet, összekeverjük, majd hozzáadjuk a fehérjehab felét. Ezzel is jól összekeverjük, majd a többi tojásfehérjével már csak óvatosan keverjük össze, hogy össze ne törjön a hab.
  4. Kivajazott, kilisztezett kerek sütőformába öntjük, és 200 fokos sütőben készre, tűpróbáig sütjük.
  5. Majd kivesszük a sütőből, és a tortaformában hagyjuk kihűlni.

gesztenyekrém

  1. A fagyasztott gesztenyemasszát hagyjuk félig kiolvadni, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba.
  2. Hozzáadjuk a kakaóport és a baracklekvárt, jól összekeverjük mixerrel, hogy egynemű legyen.

összeállítás

  1. A piskótalapot kivesszük a tortaformából, és félbevágjuk. Ami a felső része, azt a tortatálra tesszük megfordítva, ez lesz az alja.
  2. A vízgőz felett felolvasztott csokoládét összekeverjük a baracklekvárral, és rákenjük az alsó tortalapra. Erre rátesszük a tortalap másik felét. Erre rátesszük a cikkekre szelt barackbefőttet, és meglocsoljuk egy pár kanál befőtt levével is.
  3. A gesztenyemasszát a barackok tetejére tesszük, jól rásimítjuk.
  4. A habbá vert tejszínt rákenjük a gesztenye rétegre, és kakaóporral meghintjük. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
  5. Másnap ebéd utáni desszertnek kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3396
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos gesztenyetorta
Smaragd konyha 149 recept

Itt a gesztenye szezon, ezért gondoltam, sütök valami gesztenyéset, mivel van a mélyhűtőben fagyasztott gesztenye.

Hozzávalók

piskóta

gesztenyekrém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...