Barackos gesztenyetorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
piskóta
-
37g tojás46 kcal
-
5g porcukor18 kcal
-
6 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
gesztenyekrém
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
23 kcal
-
4 kcal
összeállítás
-
17g csokoládé91 kcal
-
23 kcal
-
21g barackbefőtt11 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
Összesen
456
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
piskóta
-
440g tojás554 kcal
-
56g porcukor217 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
gesztenyekrém
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
46 kcal
összeállítás
-
200g csokoládé1092 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
250g barackbefőtt135 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
Összesen
5478
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
piskóta
-
18.9g tojás24 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
gesztenyekrém
-
21.5g gesztenyemassza39 kcal
-
4.3g sárgabaracklekvár12 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
összeállítás
-
8.6g csokoládé47 kcal
-
4.3g sárgabaracklekvár12 kcal
-
10.8g barackbefőtt6 kcal
-
21.5g habtejszín63 kcal
Összesen
236
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 602.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 75.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
456
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.5 g
Zsír
-
Összesen 263.1 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 2011 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7226.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 1657 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 526 mg
-
Foszfor 3016 mg
-
Nátrium 1799 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 682 g
-
Cukor 319 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 907.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2064 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 433 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 270 micro
-
Kolin: 1268 mg
-
Retinol - A vitamin: 1990 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 792 micro
-
β-crypt 222 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2192 micro
Összesen
5478
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
piskóta
-
8 db tojás
-
8 ek porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
1 citromból nyert citromhéj
-
8 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
gesztenyekrém
-
50 dkg gesztenyemassza
-
5 ek sárgabaracklekvár
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
összeállítás
-
20 dkg csokoládé
-
5 ek sárgabaracklekvár
-
500 ml habtejszín
Elkészítés
piskóta
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
- A fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
- A sárgájához hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a sütőporral elkevert lisztet, összekeverjük, majd hozzáadjuk a fehérjehab felét. Ezzel is jól összekeverjük, majd a többi tojásfehérjével már csak óvatosan keverjük össze, hogy össze ne törjön a hab.
- Kivajazott, kilisztezett kerek sütőformába öntjük, és 200 fokos sütőben készre, tűpróbáig sütjük.
- Majd kivesszük a sütőből, és a tortaformában hagyjuk kihűlni.
gesztenyekrém
- A fagyasztott gesztenyemasszát hagyjuk félig kiolvadni, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba.
- Hozzáadjuk a kakaóport és a baracklekvárt, jól összekeverjük mixerrel, hogy egynemű legyen.
összeállítás
- A piskótalapot kivesszük a tortaformából, és félbevágjuk. Ami a felső része, azt a tortatálra tesszük megfordítva, ez lesz az alja.
- A vízgőz felett felolvasztott csokoládét összekeverjük a baracklekvárral, és rákenjük az alsó tortalapra. Erre rátesszük a tortalap másik felét. Erre rátesszük a cikkekre szelt barackbefőttet, és meglocsoljuk egy pár kanál befőtt levével is.
- A gesztenyemasszát a barackok tetejére tesszük, jól rásimítjuk.
- A habbá vert tejszínt rákenjük a gesztenye rétegre, és kakaóporral meghintjük. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
- Másnap ebéd utáni desszertnek kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3403
- Feltöltés dátuma: 2014. november 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Smaragd konyha
149 recept
Itt a gesztenye szezon, ezért gondoltam, sütök valami gesztenyéset, mivel van a mélyhűtőben fagyasztott gesztenye.