r
Nosalty Logó

Barackos fánkocskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos fánkocskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 1467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 5867 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    120.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    482.7 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    212 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    159 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1376.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    617 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    177 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 5867 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 471 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet,az élesztőt összevegyítjük. Az egyveleget elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót, a két tojássárgáját, és a joghurtot. A tésztát egy evőkanál segítségével összedolgozzuk, folyamatosan adagolva hozzá a két tojásfehérjét.
  2. A kezünkre váltunk, és közepesen lágy tésztát gyúrúnk. A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától. Szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük!
  3. A pihentetési idő leteltével a tésztát erősen megliszetezett deszkára tesszük, átgyúrjuk, és körülbelül 3-4 mm vastagságúra gyújtjuk egy szintén jól meglisztezett sodrófa segítségével! Derelyevágóval 5 cm-es rombuszokat vágunk, melyeknek a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk. Az így keletkezett lyukon a rombuszok mindkét sarkát áthúzzuk.
  4. Ha mindegyiket megformáztuk,olajat melegítünk egy olyan edényben, melynek fedele is van, ugyanis a fánkocskák egyik oldalát lefedve sütjük, így lesz szép szalagos.
  5. Fontos, hogy a fánkokat ne süssük túl sokág, mert kiszáradnak. Szép aranybarnára kell csak sütni őket!
  6. A kisült fánkokat (nekem 25 db lett) tányérra szedjük, s meghintjük egy kevés porcukorral! (Ez a fázis a képről lemaradt).
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 27737
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 23.

Ajánló

Frissen, melegében elfogyasztani bármilyen lekvárral vagy anélkül (javaslom a málnalekvárt). Egy pohár tejjel isteni reggeli vagy uzsonna.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy májusi estén, vidámparkos kalandunk után született ez a finomság, melynek tulajdonképpen az édesanyámtól kapott csöröge fánk recept adta az alapját. Ám a hűtőbe pillantva tejföl helyett, csupán egy árválkodó barackjoghurtot találtam, így hát gondoltam, miért ne?? Egy óra múlva már sültek is a fánkocskáim, csodás barackillatot árasztva magukból.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...