r
Nosalty Logó

Barackos-diós energiagolyók

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Barackos-diós energiagolyók
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 995 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1632 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 995 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt sárgabarackot egy éjszakán át vagy néhány órán keresztül áztatjuk.
  2. A diót száraz serpenyőben rázogatva megpirítjuk, aprítógépbe tesszük, majd ledaráljuk.
  3. A dióhoz adjuk a lecsöpögtetett aszalt sárgabarackot, dolgoztatjuk a gépet, majd a kókuszzsírt, kókuszreszeléket, fahéjat és a csipet sót is az aprítógépbe tesszük, és addig aprítunk, míg egynemű masszát kapunk.
  4. A masszát egy-két órára hűtőbe tesszük, végül golyókat formázunk és meghempergetjük kókuszreszelékben. Ebből a mennyiségből 15 golyót készítettem.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 7151
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 26.

Ajánló

Ha cukrozott sárgabarackkal készítjük, akkor a plusz édesítőtől eltekinthetünk.

Receptkategóriák

Az egészséges nasi elkészítésekor a nyers tortám alapját alakítottam át. Mivel nem került bele édesítő inkább savanykás ízvilágú, ezért ha nem találjuk elég édesnek adjunk hozzá egy-két evőkanál mézet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...