Barackos crostata
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
42g finomliszt152 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g só0 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
83g sárgabarack37 kcal
-
46 kcal
-
6g vaj42 kcal
-
39 kcal
Összesen
525
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
250g finomliszt910 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
500g sárgabarack223 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
35g vaj251 kcal
-
40g mandulapehely236 kcal
Összesen
3153
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
21.2g finomliszt77 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.6g vaj76 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
42.4g sárgabarack19 kcal
-
8.5g sárgabaracklekvár24 kcal
-
3g vaj21 kcal
-
3.4g mandulapehely20 kcal
Összesen
268
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 87.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 270 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 890 micro
-
β-crypt 81 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
525
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 48.7 g
Zsír
-
Összesen 159.7 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 524 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1480.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 279 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 723 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 394.2 g
-
Cukor 169 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 526.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1618 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 242 mg
-
Retinol - A vitamin: 1151 micro
-
α-karotin 88 micro
-
β-karotin 5342 micro
-
β-crypt 488 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 703 micro
Összesen
3153
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 453 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
-
250 g finomliszt
-
75 g cukor
-
1 csipet só
-
1 db tojás
-
500 g sárgabarack
-
100 g sárgabaracklekvár
-
40 g mandulapehely
Elkészítés
- A tésztához a lisztet a sóval, a cukorral és a hideg vajjal elmorzsoljuk, majd hozzádolgozzuk a tojást. A tésztát fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percet hűtőben pihentetjük.
- A barackot megmossuk, kimagozzuk. Az olvasztott vajat simára keverjük a lekvárral.
- A tésztát kivesszük a hűtőből, kb. 28 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Egy sütőpapírral kibélelt 24 cm átmérőjű piteformába rendezzük. Az alját villával megszurkáljuk, majd megszórjuk a mandula 2/3-ával. Elosszuk rá a barackot, meglocsoljuk a vajjal elkevert lekvárral, és megszórjuk a maradék mandulapehellyel.
- Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb.30 perc alatt megsütjük. Kivesszük és hűlni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 185
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 17121
- Feltöltés dátuma: 2015. június 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Glaser
1980 recept
A barackot felhasználás előtt meg is hánthatjuk. A barack héja könnyen lehúzható lesz, ha pár pillanatig lobogó vízbe merítjük, majd jéghideg vízbe.