Barackos-chilis csirkemell bulgurral
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
150g őszibarack konzerv108 kcal
-
23g narancslé11 kcal
-
50g csirke alaplé4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g bulgur342 kcal
-
250g víz0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Összesen
649
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
600g őszibarack konzerv432 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
200g csirke alaplé14 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
400g bulgur1368 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
2593
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
16.8g csirkemellfilé20 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
20.1g őszibarack konzerv15 kcal
-
3g narancslé1 kcal
-
6.7g csirke alaplé0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
13.4g bulgur46 kcal
-
33.6g víz0 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
Összesen
86
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.8 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1176.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 600 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 528.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 511 micro
-
β-crypt 161 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
649
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 167.2 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4704.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 861 mg
-
Foszfor 2400 mg
-
Nátrium 1019 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 439.3 g
-
Cukor 104 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 2113.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 239 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 73 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 260 micro
-
Kolin: 561 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 2046 micro
-
β-crypt 643 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1188 micro
Összesen
2593
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
86
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemellfilé
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1 narancsból nyert narancslé
-
bors ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
2 bögre bulgur
-
1 l víz
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
- A csirkemellet apró tallérokra vagy kockákra vágjuk, olívaolajban elkeverjük egy kiskanál borsot, egy fél kiskanál rozmaringot és egy kevés sót (ha leveskockából készítjük a húslevest, akkor vegyük figyelembe annak sósságát).
- Chilit ízlés szerint teszünk hozzá, az így kapott fűszeres olajba pácoljuk a husikát legalább 1 órán át. Ha nincs időnk rá, nem muszáj pácolni, hanem főzés közben is hozzáadhatók a fűszerek.
- A barackokat lecsöpögtetjük, félbe vagy negyedbe vágjuk, majd száraz fazékban kicsit átsütjük őket. Addig szoktam, amíg már egy kicsit karamellizálódott illata lesz. (Én abban a fazékban szoktam megsütni a barackokat, amiben összeállítom az egészet. Ha átsütöttem, a barackokat félreteszem.)
- A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra, fél karikákra vágjuk és a pácolt husival párolni kezdjük. Addig pároljuk, míg a hús szépen kifehéredik.)
- Hozzáöntjük a narancs levét, a húslevest, és ha szükséges, még egy kevés vizet.
- Ha a hús már félig puhára főtt beletesszük a barackokat is, és így készre főzzük.
- Liszttel kissé be lehet sűríteni, de ez opcionális.
- A bulgurt ugyanúgy főzzük, mint a rizst, 2 csésze bulgurhoz 4 csésze sós vizet adunk, addig főzzük lassú tűzön, amíg a víz nagy részét elfővi (néha megkeverjük közben), majd elzárjuk a gázt alatta, és fedőt teszünk rá, így hagyjuk legalább 15 percig.
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3976
- Feltöltés dátuma: 2011. november 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretjük a pikáns ízeket, egy újságban találtam ezt a receptet, chilivel megspékeltem. A bulgurt nagynéném hozta nekünk Olaszországból. Eredetileg rizzsel ettük ezt az ételt, de bulgurral még finomabb. A bulgurnak egyébként önmagában nincs sok íze, rántott hús mellé magában nem ajánlott. Pikáns ételekhez azonban nagyon passzol, vagy sok zöldséggel dúsítva is kiváló köret lehet.