r
Nosalty Logó

Barackos-chilis csirkemell bulgurral

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Barackos-chilis csirkemell bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 649 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 649 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4704.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    861 mg
  • Foszfor
    2400 mg
  • Nátrium
    1019 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.3 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    2113.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2046 micro
  • β-crypt
    643 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1188 micro
Összesen 2593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet apró tallérokra vagy kockákra vágjuk, olívaolajban elkeverjük egy kiskanál borsot, egy fél kiskanál rozmaringot és egy kevés sót (ha leveskockából készítjük a húslevest, akkor vegyük figyelembe annak sósságát).
  2. Chilit ízlés szerint teszünk hozzá, az így kapott fűszeres olajba pácoljuk a husikát legalább 1 órán át. Ha nincs időnk rá, nem muszáj pácolni, hanem főzés közben is hozzáadhatók a fűszerek.
  3. A barackokat lecsöpögtetjük, félbe vagy negyedbe vágjuk, majd száraz fazékban kicsit átsütjük őket. Addig szoktam, amíg már egy kicsit karamellizálódott illata lesz. (Én abban a fazékban szoktam megsütni a barackokat, amiben összeállítom az egészet. Ha átsütöttem, a barackokat félreteszem.)
  4. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra, fél karikákra vágjuk és a pácolt husival párolni kezdjük. Addig pároljuk, míg a hús szépen kifehéredik.)
  5. Hozzáöntjük a narancs levét, a húslevest, és ha szükséges, még egy kevés vizet.
  6. Ha a hús már félig puhára főtt beletesszük a barackokat is, és így készre főzzük.
  7. Liszttel kissé be lehet sűríteni, de ez opcionális.
  8. A bulgurt ugyanúgy főzzük, mint a rizst, 2 csésze bulgurhoz 4 csésze sós vizet adunk, addig főzzük lassú tűzön, amíg a víz nagy részét elfővi (néha megkeverjük közben), majd elzárjuk a gázt alatta, és fedőt teszünk rá, így hagyjuk legalább 15 percig.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3976
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a pikáns ízeket, egy újságban találtam ezt a receptet, chilivel megspékeltem. A bulgurt nagynéném hozta nekünk Olaszországból. Eredetileg rizzsel ettük ezt az ételt, de bulgurral még finomabb. A bulgurnak egyébként önmagában nincs sok íze, rántott hús mellé magában nem ajánlott. Pikáns ételekhez azonban nagyon passzol, vagy sok zöldséggel dúsítva is kiváló köret lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...