Baracknektáros torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához:
-
18g tojás23 kcal
-
2g víz0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
32 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelékhez:
-
1g lapzselatin5 kcal
-
42g joghurt25 kcal
-
17g gyümölcslé8 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
A bevonathoz:
-
2g tortazselé7 kcal
-
31g gyümölcslé14 kcal
-
10g víz0 kcal
Összesen
311
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához:
-
220g tojás277 kcal
-
24g víz0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g étkezési keményítő381 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
A töltelékhez:
-
16g lapzselatin56 kcal
-
500g joghurt305 kcal
-
200g gyümölcslé92 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
A bevonathoz:
-
24g tortazselé81 kcal
-
375g gyümölcslé173 kcal
-
125g víz0 kcal
Összesen
3751
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához:
-
9.5g tojás12 kcal
-
1g víz0 kcal
-
6.5g cukor25 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
4.3g étkezési keményítő17 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A töltelékhez:
-
0.7g lapzselatin2 kcal
-
21.7g joghurt13 kcal
-
8.7g gyümölcslé4 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
17.3g habtejszín51 kcal
A bevonathoz:
-
1g tortazselé4 kcal
-
16.2g gyümölcslé7 kcal
-
5.4g víz0 kcal
Összesen
163
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 359.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 126.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
311
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.6 g
Zsír
-
Összesen 160.1 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4315.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 1354 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 1660 mg
-
Nátrium 1007 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 510.2 g
-
Cukor 331 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1517.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1561 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 261 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 733 mg
-
Retinol - A vitamin: 1541 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 265 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1084 micro
Összesen
3751
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
A piskótához:
-
4 db tojás
-
3 ek víz
-
150 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
100 g finomliszt
-
100 g étkezési keményítő
-
2 tk sütőpor
A töltelékhez:
-
8 db lapzselatin
-
500 g joghurt
-
60 g cukor
-
400 ml habtejszín
A bevonathoz:
-
2 csomag tortazselé
-
125 ml víz
Elkészítés
A piskótához:
- A piskótához a tojásokat a kétféle cukorral, a forró vízzel kb. 10 perc alatt kézi mixerrel habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és az étkezési keményítővel, a tojáshabra szitáljuk, óvatosan elkeverjük.
- A tésztát egy 26 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
- A tortalapot sütőpapírral letakart sütőrácsra borítjuk, aljáról lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk hűlni.
- A töltelékhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot elkeverjük a cukorral és a gyümölcslével. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, kevés joghurtmasszával elkeverjük, majd az egészet hozzákeverjük a többi joghurtmasszához.
- A tortalapot vízszintesen kétszer elvágjuk. Az alsó lapot tortástálra fektetjük, tortakarikát helyezünk köré.
- A tejszínt kemény habbá verjük, és a kocsonyásodó joghurtmasszához keverjük. A krémet az alsó lapra simítjuk, ráfektetjük a középső lapot, gyengén rányomjuk, és kb. 2-3 órára hűtőbe tesszük.
- A bevonathoz a tortazselét elkavarjuk a gyümölcslével és a vízzel, majd állandó kavarás mellett felfőzzük, egyet rottyantunk rajta, és a tortalapra öntjük.
- A tortát betesszük a hűtőbe, míg a bevonat megszilárdul. Tálalás előtt a tortakarikát késsel elválasztjuk a tortától, és eltávolítjuk.
- A felső tortalapból formákat vágunk ki, porcukorral meghintjük, és elosztjuk a tortán.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2770
- Feltöltés dátuma: 2016. március 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Egy nagyon finom és nem túl bonyolult tortarecept. A töltelékbe keverhetünk apró kockákra vágott barackot is.