r
Nosalty Logó

Baracknektáros torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Baracknektáros torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához:

A töltelékhez:

A bevonathoz:

Összesen 311 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához:

A töltelékhez:

A bevonathoz:

Összesen 3751 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához:

A töltelékhez:

A bevonathoz:

Összesen 163 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 311 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    160.1 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4315.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1354 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1660 mg
  • Nátrium
    1007 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510.2 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1517.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1561 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1541 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1084 micro
Összesen 3751 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

A töltelékhez:

A bevonathoz:

Elkészítés

A piskótához:

  1. A piskótához a tojásokat a kétféle cukorral, a forró vízzel kb. 10 perc alatt kézi mixerrel habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és az étkezési keményítővel, a tojáshabra szitáljuk, óvatosan elkeverjük.
  2. A tésztát egy 26 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  3. A tortalapot sütőpapírral letakart sütőrácsra borítjuk, aljáról lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk hűlni.
  4. A töltelékhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot elkeverjük a cukorral és a gyümölcslével. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, kevés joghurtmasszával elkeverjük, majd az egészet hozzákeverjük a többi joghurtmasszához.
  5. A tortalapot vízszintesen kétszer elvágjuk. Az alsó lapot tortástálra fektetjük, tortakarikát helyezünk köré.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, és a kocsonyásodó joghurtmasszához keverjük. A krémet az alsó lapra simítjuk, ráfektetjük a középső lapot, gyengén rányomjuk, és kb. 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  7. A bevonathoz a tortazselét elkavarjuk a gyümölcslével és a vízzel, majd állandó kavarás mellett felfőzzük, egyet rottyantunk rajta, és a tortalapra öntjük.
  8. A tortát betesszük a hűtőbe, míg a bevonat megszilárdul. Tálalás előtt a tortakarikát késsel elválasztjuk a tortától, és eltávolítjuk.
  9. A felső tortalapból formákat vágunk ki, porcukorral meghintjük, és elosztjuk a tortán.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2769
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom és nem túl bonyolult tortarecept. A töltelékbe keverhetünk apró kockákra vágott barackot is.

Hozzávalók

A piskótához:

A töltelékhez:

A bevonathoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...