r
Nosalty Logó

Barackmisu Esztellától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Esztella
Barackmisu Esztellától
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3571 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1042 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 594 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    207.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1416.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    786.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1096 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    6251 micro
  • β-crypt
    581 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 3571 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az étcsokoládét gőz felett elkezdjük felolvasztani.
  2. A megtisztított sárgabarackot botmixerrel pürésítjük (nem baj, ha maradnak benne darabkák), hozzáadjuk a mascarponét és a felolvasztott csokoládét, jól összekeverjük.
  3. A tejszínt kissé felverjük, és a barackos krémhez keverjük.
  4. A babapiskótákat megáztatjuk kicsit a sárgabaracklében, és egy mélyebb tálba (kb. 25*30-as) teszünk egy réteget. Erre megy a krém. A rétegezést folytatjuk, amíg van krémünk, ez kerül a tetejére.
  5. Megszórjuk kakaóval (de bármivel lehet, amit épp megkívánunk és van otthon), és hűtőbe tesszük. A legjobb, ha legalább 12 órát áll, de már 6 óra elteltével is fogyasztható.
  6. Ha vannak kicsit keményebb barackjaink, azokat felkockázhatjuk, és a krémre szórhatjuk, mielőtt a következő sor babapiskótát ráraknánk.
  • Tepsi mérete: 30x20x10
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1962
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackmisu Esztellától
Esztella 4 recept

Az úgy indult, hogy volt itthon egy jókora adag nagyon érett sárgabarackom, amit nem bírtunk volna egy ültő helyünkben megenni, de kidobni vétek lett volna. Barátnőmtől kaptam egy epermisu receptet, ezt dolgoztam kissé át a saját szájízünk és a fellelhető alapanyagok szerint. Állítólag kissé hasonlít az íze a Sacher-tortára (végül is kakaó meg sárgabarack együtt az is). Alig tudtam lefényképezni, olyan kapós lett. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...