r
Nosalty Logó

Baracklekváros linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SPAR
Baracklekváros linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 873 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3486 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 873 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    204.8 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2317.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381.4 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1256 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 3486 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 461 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a diót és a porcukrot egy tálba szitáljuk, majd adjunk hozzá egy csipet sót és a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk a kockára vágott, hideg vajat, és robotgéppel vagy kézzel elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és addig dolgozzuk tovább a tésztát, amíg össze nem áll. Fóliába csomagoljuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetett tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A korongokat megfelezzük, és az egyik adagot középen újra kiszaggatjuk egy kisebb kiszúróformával.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, utána pedig a sütőbe, 175 fokra, 6,5-7 percre. Csak addig kell sütnünk, amíg éppen barnulni nem kezd a linzerek alja. Ezután kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
  4. Lekvárral megkenjük a talpakat, majd befedjük a tetővel. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 37348
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlós-porhanyós linzervirágok, házi lekvárral a legfinomabb!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...