r
Nosalty Logó

Baracklava

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maszatart
Baracklava
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Réteshez

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 411 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Réteshez

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 3285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Réteshez

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 229 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 411 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    181.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1634.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.3 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    692.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1081 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1444 micro
  • β-crypt
    497 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    885 micro
Összesen 3285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Réteshez

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Réteshez

  1. A vajat olvasszuk fel egy kis tálban.
  2. A tepsibe tegyünk sütőpapírt, vagy vajazzuk ki az oldalát. 3 réteslapot fektessük a tepsibe, és kenjük meg vajjal.
  3. A mandulát daráljuk le, és keverjük hozzá a nádcukrot. Az egyharmadával szórjuk meg a réteslapokat.
  4. Az őszibarackot vékonyan szeleteljük fel, és a harmadát egyenletesen oszlassuk el a mandularétegen. A búzadarából szórjunk a barackok közé, így nem ázik el a baracklavánk.
  5. 2. és 3. lépést kétszer megismételjük.
  6. A tetejét kenjük be a tojássárgájával, és ízlés szerint szórjuk meg nádcukorral.
  7. 200 fokos alul-felül melegített sütőben süssük készre a baracklavát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2263
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 06.

Ajánló

Ha szereted a szirupos baklavát, akkor a tetejét ne kend be tojássárgájával. Használj helyette szirupot, amellyel meglocsolhatod sütés előtt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Maszatart 4 recept

Barátokat vártunk vendégségbe. A baklavát túl édesnek találtam, de egy jó kis gyümölcsös rétes belefért. Az összeállításnál a baklavára jellemző rétegezést választottam, de őszibarack és mandula felhasználásával. Így jött létre a baracklava. 

Hozzávalók

Réteshez

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...