Baracklava
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Maszatart
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
Réteshez
Töltelékhez
-
95g őszibarack36 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
2g búzadara5 kcal
-
10g nádcukor38 kcal
Tetejére
-
3g tojássárgája8 kcal
-
1g nádcukor5 kcal
Összesen
411
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
Réteshez
Töltelékhez
-
762g őszibarack285 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
12g búzadara43 kcal
-
80g nádcukor304 kcal
Tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g nádcukor38 kcal
Összesen
3285
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
Réteshez
Töltelékhez
-
53.1g őszibarack20 kcal
-
7g mandula41 kcal
-
0.8g búzadara3 kcal
-
5.6g nádcukor21 kcal
Tetejére
-
1.4g tojássárgája4 kcal
-
0.7g nádcukor3 kcal
Összesen
229
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 86.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
411
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 67.1 g
Zsír
-
Összesen 181.4 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1634.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 418 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 352 mg
-
Foszfor 761 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 363.3 g
-
Cukor 154 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 692.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1219 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 291 mg
-
Retinol - A vitamin: 1081 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1444 micro
-
β-crypt 497 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 885 micro
Összesen
3285
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
229
kcal
Hozzávalók
Réteshez
Töltelékhez
-
6 közepes db őszibarack
-
10 dkg mandula
-
1 evőkanál búzadara
Tetejére
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
Réteshez
- A vajat olvasszuk fel egy kis tálban.
- A tepsibe tegyünk sütőpapírt, vagy vajazzuk ki az oldalát. 3 réteslapot fektessük a tepsibe, és kenjük meg vajjal.
- A mandulát daráljuk le, és keverjük hozzá a nádcukrot. Az egyharmadával szórjuk meg a réteslapokat.
- Az őszibarackot vékonyan szeleteljük fel, és a harmadát egyenletesen oszlassuk el a mandularétegen. A búzadarából szórjunk a barackok közé, így nem ázik el a baracklavánk.
- 2. és 3. lépést kétszer megismételjük.
- A tetejét kenjük be a tojássárgájával, és ízlés szerint szórjuk meg nádcukorral.
- 200 fokos alul-felül melegített sütőben süssük készre a baracklavát.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2263
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 06.
Ajánló
Ha szereted a szirupos baklavát, akkor a tetejét ne kend be tojássárgájával. Használj helyette szirupot, amellyel meglocsolhatod sütés előtt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Maszatart
4 recept
Barátokat vártunk vendégségbe. A baklavát túl édesnek találtam, de egy jó kis gyümölcsös rétes belefért. Az összeállításnál a baklavára jellemző rétegezést választottam, de őszibarack és mandula felhasználásával. Így jött létre a baracklava.