r
Nosalty Logó

Baracklava

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Maszatart
Baracklava
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Réteshez

Töltelékhez

Tetejére

411
Kalória
8.4g
Fehérje
45.4g
Szénhidrátok
22.7g
Zsír
86.5g
Víz
67.4g
Koleszterin
2.7g
Rost
19.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Réteshez

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 411 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Réteshez

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 3285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Réteshez

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 229 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 411 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    181.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1634.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.3 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    692.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1081 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1444 micro
  • β-crypt
    497 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    885 micro
Összesen 3285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

Réteshez

  1. A vajat olvasszuk fel egy kis tálban.
  2. A tepsibe tegyünk sütőpapírt, vagy vajazzuk ki az oldalát. 3 réteslapot fektessük a tepsibe, és kenjük meg vajjal.
  3. A mandulát daráljuk le, és keverjük hozzá a nádcukrot. Az egyharmadával szórjuk meg a réteslapokat.
  4. Az őszibarackot vékonyan szeleteljük fel, és a harmadát egyenletesen oszlassuk el a mandularétegen. A búzadarából szórjunk a barackok közé, így nem ázik el a baracklavánk.
  5. 2. és 3. lépést kétszer megismételjük.
  6. A tetejét kenjük be a tojássárgájával, és ízlés szerint szórjuk meg nádcukorral.
  7. 200 fokos alul-felül melegített sütőben süssük készre a baracklavát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Barátokat vártunk vendégségbe. A baklavát túl édesnek találtam, de egy jó kis gyümölcsös rétes belefért. Az összeállításnál a baklavára jellemző rétegezést választottam, de őszibarack és mandula felhasználásával. Így jött létre a baracklava. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!